Paikallisottelun tunnelmissa…taas

LIIGA / Ennakko
Play-off paikkaa vinhasti jahtaava Turun Palloseura ja kotietua mielivä Espoon Blues kohtaavat toisensa jälleen. Ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tässä kuussa. Tällä kertaa panokset ovat entistä kovemmat.

TPS:n valmentaja Kari Jalosen mukaan playoff aika on mukavaa aikaa ja Palloseuralla se on kuulemma alkanut jo nyt. Suomeksi tämä tarkoittaa, että Tepsin play-off paikka on epävarma ja kahdeksannesta sijasta pitäisi taistella hampaat irvessä. Tilanne on uusi niin turkulaisten organisaatiolle, pelaajille kuin yleisölle. Ajatella, että kaupungin liigaseura vilkuilee hermostuneesti vuoroin pistesaraketta ja vuoroin otteluohjelmaa ja katselee kynsiään pureskellen muitten joukkueiden otteluseurantaa Teksti-TV:ltä hyräillen The Beatlesien ”With A Little Help From My Friends”:n säveltä.

TPS on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme ottelua ja hävinnyt kaksi. Viimeksi Palloseura hävisi Jokereille Helsingissä tiistaina.

Blues oli viimeisessä TV-ottelussaan niin hyvä kuin media on sen toivonut olevan koko seuran post-Matinkylä ajan. Ennen hienoa Jokeri-voittoa, Blues oli ajautunut jo neljän ottelun tappioputkeen.

Maalivahtisirkus Bluesissa eikun jatkuu. Jarmo Myllyksen ja Mika Oksan loukkaannuttua aiemmin tällä kaudella Bluesille luettiin madonlukuja. Nyt alkuperäisen maalivahtikaksikon parannuttua on kannattajien ja seurajohdonkin piirissä alkanut nousta Heinos-nostalgiaa. Siirtoraja on ylihuomenna joten tässä ehtii tapahtua vaikka mitä. Mutta huomenna se nähdään.

Ottelun kuva tulee eroamaan normaalista olemaan TPS-Blues ottelujen stereotypiasta. Blues on pelannut Turussa passiivista ja odottavaa keskialueen peliä käpertyen kuoreensa eli suurseura Blues on pelannut vieraissa kuten mikä tahansa pikkuseura. Tällä kertaa TPS on kuitenkin hyvässä vireessä ja sillä on odotusarvoisesti ensimmäisen kerran avaimet avata Bluesin keskialueen sumppu.

Joukkueet ovat siis kohdanneet tässä kuussa jo kolmesti. Ensimmäisellä kerralla Blues voitti Turussa pelatussa ottelussa, mutta viime viikolla Espoossa Palloseura voitti maali-iloittelun ja täten sai kauden ensimmäisen voiton paikallisvastustajastaan. Tässä valossa TPS on ensi kertaa tässä otteluparissa ennakkosuosikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle