Ensimmäistä kertaa katkolla

MESTIS / Ennakko
Jokipojilla on mahdollisuus ottaa nimiinsä Mestiksen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Tilastot ovat joensuulaisten puolella, sillä ärjypaidat eivät ole hävinneet pudotuspeleissä vielä otteluakaan.

Kuntokäyrät

1. ottelu: Jokipojat-D Team 4-3

– Raportti: Jokipojat taisteli avausvoiton

2. ottelu: D Team-Jokipojat 2-3

– Raportti: Jokipojat otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Otteluvoitot Jokipojille 2-0.

Ratkaisun paikat

Pelin nimi on hyvin selvä. Jokipojilla on kolme ottelupalloa Mestiksen mestaruuden varmistamiseen. Joensuulaisille edes tappio ei vielä tietäisi katastrofia, ja joukkueen suurin vastustaja löytyykin oman pään sisältä.

Vakuuttavasti pudotuspeleissä voitosta voittoon edenneen pohjoiskarjalaisryhmä on esittänyt kevään aikana loisteliasta kiekkoa, ja kauden kruunaamiseen tarvitaan enää kahden kynnyksen ylittämistä. Joukkueen pitää olla riittävän kypsä sarjan katkaisevan pelin voittamiseen, ja tuon kynnyksen jälkeen vielä hoitaa itse peli.

D Teamilla puolestaan ei ole enää juuri mitään hävittävää. Jyväskyläläiset ovat selkä seinää vasten, joten nurkkaan ahdistetun eläimen lailla ainoa mahdollisuus on laittaa kaikki peliin ja katsoa, että mihin asti se riittää. Jukka Ahvenjärvi lupaili sunnuntain pelin jälkeen, että D-ryhmä tulee taklaamaan joka tilanteessa loppuun asti tiistaina. Tämä onkin ehdottomasti paras tapa yrittää järkyttää vakuuttavaa puolustuspeliä pelaavia Jokipoikia.

Aiemmat ottelut ovat olleet tiukkoja maalin pelejä, ja varsinkin sunnuntaina tulos olisi voinut olla toisinkin päin. Joka tapauksessa tiistain kohtaaminen tuskin tekee poikkeusta kaavaan. Jokipojat on ollut aavistuksen parempi ylivoimalla, joten se osaltaan on kääntänyt sarjaa kohti Joensuuta. Tuttuun pudotuspelityyliin ratkaisevimmat asiat ovat juuri erikoistilanteissa ja maalin suulla. Mikko Rämö onnistui pitämään joukkuettaan tärkeillä hetkillä pystyssä. Kolmas peli tuskin tuo tähän poikkeusta, joten vastapäässä Niko Kaulion on kyettävä vastaamaan haasteeseen.

Kokoonpanot

Joukkueet pelannevat suunnilleen samoilla kokoonpanoilla kuin edellisessäkin pelissä. Jokipoikien leirissä Tero Konttisen paluu kaukaloon on mahdollisuuksien rajoissa. Vierailijan leirissä puolestaan Turo Asplundin tilanne on kysymysmerkki. Sen sijaan kaksi ensimmäistä finaalia väliin jättäneen Petteri Muotkan kausi on ohi. Varmaa kotijoukkueen puolelta on, että päävalmentaja Jarno Pikkarainen palaa penkin taakse toimitsijakieltonsa päätyttyä.

Muuta

» Lähetä palautetta toimitukselle