Jokipojat taisteli avausvoiton

Jokipojat otti ensimmäisen kiinnityksen Mestiksen mestaruuteen kukistamalla D Teamin finaalisarjan ensimmäisessä kohtaamisessaan Mehtimäellä. Jyväskyläläissakki ei lopettanut taisteluaan ja kamppaili voitosta viime sekunneille asti, mutta maukas voitto kirjataan Joensuuhun lukemin 4-3 (1-0, 2-2, 1-1).

Toisena perättäisenä kautena joukkueensa finaaleihin saakka luotsannut Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Kokonaisuuteen voin olla tyytyväinen, hyvällä ilmeellä tultiin peliin ja se kesti täydet minuutit. Oli tosi hyvätasoinen ja vauhdikas peli. Sarja lähti käyntiin ja tästä se vasta kiihtyy, kuvaili Pikkarainen.

– Tiukkaa tosiaan oli, niinkun nämä playoff-pelit pitää ollakin. Hyvää molempiin suuntiin pelaamista ja kaksinkamppailuja. Tämä oli mun mielestä hyvä ensimmäinen "näytelmä", myhäili puolestaan vierailijajoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi joukkueensa historian ensimmäistä finaaliottelua.

Jokipojat tuli otteluun hyvällä sykkeellä, ja sai luotua ensimmäisen maalipaikankin ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. Jani Savolainen riisti kiekon jyväskyläläispuolustuksela ja pääsi läpiajoon, mutta maalivahti Niko Kaulio kesti. D Team kesti kotijoukkueen alkurynnistyksen ja hallitsi pelitapahtumia hienoisesti avausmaaliin saakka.

Jo aiemmin pahantekoa yrittänyt Savolainen huudatti joensuulaisyleisöä avausfinaalin ensimmäisellä osumalla, kun ottelua oli takana reilu 14 minuuttia. Miehen syöttöyritys nollakulmasta kimpoili verkon perukoille jyväskyläläispuolustajista. Savolaisen maalin jälkeen ote siirtyi ärjypaidoille, ja seuraavan parin minuutin aikana Kaulio joutui esittämään parastaan, kun vastustajalle siunaantui muutama loistopaikka.

D Team pysyy mukana taistelumaaleilla

Toisessa erässä nähtiin kumpaankin päähän kaksi osumaa. Ensimmäisen kerran lätty oli pussissa Harri Pesosen toimesta. Joensuulaispuolustuksen uneksiessa Pesonen ampui pelivälineen tyhjään reppuun Mikko Rämön rebound-kiekosta.

Pitkään ei joensuulaisjoukkue kuitenkaan tasoitusta harmitellut. Puolustaja Kimmo Nevalaisen viivaveto valui vasempaan alakulmaan maskin takaa, kun aikaa oli tasoitusmaalista kulunut vain 11 sekuntia.

Jokipoikien tukossa ollut ylivoimapeli näytti parasta osaamistaan maalintekijä Pesosen katsellessa peliä jäähyaitiosta. Jarkko Malinen päätti nopean ylivoimahyökkäyksen upeaan yläkulmalaukaukseen ja siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin etumatkalle.

Erän lopussa nähtiin vielä yksi osuma, kun hyökkääjä Samuli Piiroinen tökkäsi maaliviivalla pyörineen kiekon sisään. Illan ottelussa nimenomaan joensuulaisten maalineduspelaaminen oli vaikeaa. Joukkueen tavaramerkkinä toiminut tiivis puolustuspeli rakoili ensimmäistä kertaa pitkään aikaan vikkelästi hyökännyttä D Teamia vastaan.

– Tänään meille tehtiin kolme maalia maalinedustalta. Siinä pitää olla tarkempi, näillä maaleilla ei pitkässä juoksussa pelejä voita, harmitteli Pikkarainen.

Jokipoikien taistelu palkittiin

Jokipojat pääsi toistamiseen kahden maalin johtoon amerikkalaishyökkääjä Scott Matzkan osumalla ajassa 47.28. Tässä vaiheessa peli näytti miltei selvältä, sillä kotijoukkue sai jälleen uutta energiaa maalista.

D Team tuli kuitenkin maalin päähän joukkueelle tyypillisellä taistelumaalilla ajassa 53.43. Samassa ajassa Ahvenjärvi piiskasi joukkueensa taisteluun aikalisän muodossa. Joukkue saikin mainion paineen joensuulaispäätyyn, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt.

Ikävämpi välikohtaus nähtiin puolitoista minuuttia ennen summeria. Tobias Salmelainen sai maistaa jyväskyläläislapaa, mutta rangaistusta ei tilanteesta tuomittu. Salmelaiselle ei tosin pahemmin käynyt.

– Taklauksia jäin pikkusen kaipaamaan meiltä enemmän. Meidän pitää mennä kovempaa, koska päästään iha selkeästi iholle ja jokainen tällainen tilanne pitää päättää taklaukseen. Se on ehdoton vaatimus, mitä kohti huomenna mennään, pohdiskeli Ahvenjärvi.

– Pitää parantaa huomista kohti, siellä on pieni loota ja tulee varmasti enemmän taklauksia, päätti kotijoukkueen luotsi Pikkarainen.

Jokipojilla on mahdollisuus jo toiseen kiinnitykseen jo sunnuntaina Jyväskylässä.