Jokipojat ei jättänyt jossiteltavaa

MESTIS / Raportti
Kolme playoff-otteluparia, kaikki otteluvoitoin 3-0 – tämän vuoden Mestiksen parhaasta joukkueesta ei saa suurta väittelyä aikaiseksi. Joensuun Jokipoikien kautta aikain ensimmäinen Mestis-mestaruus varmistui ärjypaitojen rullatessa D Teamin yli riemuitsevan kotiyleisön edessä numeroin 6-3 (1-1, 3-2, 2-0).

Ottelun jälkeen tunnelmat olivat joensuulaisittain riehakkaat. Valmentaja Jarno Pikkarainen ilmestyi ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen läpimärkänä, mutta onnellisena.

– Kylmä suihku tuli, mutta onneksi vasta ottelun jälkeen tuossa pukukopissa. Olen todella onnellinen. Tämä on ollut meille kaksivuotinen projekti monen osalta. Tähän kauteen valmistautuminen lähti noin vuosi sitten tässä samassa tilassa, kun katsoimme vielä uusintana Sportin kultajuhlia. Silloin päätimme, että tuleva kausi on meidän, Pikkarainen kertoi.

– Onnitteluni Jokipojille. Loistava sarja, 3-0 ei jätä paljoa jossiteltavaa, totesi puolestaan D team-luotsi Jukka Ahvenjärvi.

Läpileikkaus koko kaudesta

Illan voitokas ottelu tarjosi matkan Jokipoikien kauden halki tuttujen vahvuustekijöiden näytellessä ratkaisevaa osaa pelin voitossa. Ärjypaidat tulivat – jälleen kerran – otteluun vahvasti neljän ketjun voimin, ja jyväskyläläiset olivat pinteessä omalla alueellaan. Valmistautuminen oli mennyt nappiin, sillä varsinkin ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat intensiivistä ja hyvää kiekkoa punanuttuiselta isäntäjoukkueelta: taklaukset tärähtelivät mallikkaasti ja kiekko liikkui liukkaasti.

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Ensimmäisestä maalista vastasi D Team. Jokipoikien murheenkryyninä varsinkin ensimmäisessä erässä oli oma puolustussiniviiva, jossa karjalaiset hävisivät kamppailuja hivenen turhan usein. Ajassa 11:58 D Teamin Jaakko Pelkonen hiljensi kotiyleisön pamauttamalla kiekon häkkiin kulmaväännön jälkeisen tilanteen seurauksena.

Mehtimäen miltei täysi (4362 katsojaa) tupa sai kuitenkin riemuita jo alle minuutin päästä Janne Häikiön karvattua kiekon pois hyökkäyspäässä ja kuitaten vielä maalinedusruuhkasta lukemat tasoihin.

D Teamin taival finaaleihin oli Jokipoikia pitkällisempi, ja pelin edetessä isäntien henki ja virkeys veivät voiton vierailijan väsyessä. Toisessa erässä isäntien virheet olivat kortilla ja D Team sinnitteli mukana hivenen onnekkaastikin. Erän jälkeen lukemat olivat vielä jyväskyläläisittäin toiveikkaat 4-3, mutta lopulta ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui kolmannen erän alun 5-3 –osuma.

Tänäänkin erinomaisen iltapuhteen häärinyt tehoketju Antti KeräläTobias SalmelainenJani Savolainen kieputti ajassa 43:00 D Teamin puolustuksen umpisolmuun, ja lopulta Kerälä huudatti kotiyleisöä tinttaamalla laatan häkkiin ohi voimattoman Niko Kaulion.

Loppujen lopuksi todellista hätää isännillä ei enää kolmannessa erässä ollut jenkkivahvistus Scott Matzkan kaunisteltua numeroiksi muutamaa minuuttia myöhemmin 6-3.

– Jokipojat oli tänään parempi kiekollisessa pelaamisessa, emmekä viidellä viittä vastaan päässeet ihan siihen vahvuuteen, mikä meillä on parhaimmillaan ollut, totesi Ahvenjärvi.

Voittajia kaikki tyynni

Vaikka D Team lopulta jäikin isäntien vauhdista melko selvänumeroisesti, oli kausi ehdottomasti Jyväskylän kakkosjoukkueelle menestys. Päätä ei ole syytä laittaa pensaaseen, sillä tänäänkin vaikeista asemista otteluun lähtenyt valkopaitapoppoo taisteli mallikkaasti.

– Onnittelen D Teamia. Upea kausi. Sitoutunut ja hyvin valmennettu joukkue, kiitteli Pikkarainen finaalivastustajaa.

– Monesti D Teamiin suhtaudutaan vähätellen, mutta katsokaa näitä kahden ensimmäisen ketjun kavereita, ja painakaa nimet mieleen. On todella kovia kavereita, ja tulevat ratkomaan näitä pelejä liigassa, jatkoi Pikkarainen.

– Olen ylpeä joukkueen työmoraalista, siitä halusta ja intohimosta mikä meillä on ollut, kehui puolestaan Ahvenjärvi omiaan.

Jokipoikien puolella syytä tyytyväisyyteen toki on vielä kaksin verroin. Pitkin kautta joukkueeseen on löytynyt uusia vastuunkantajia, joista tänäänkin kaukalossa luuti sangen mallikkaasti Jani Oinonen. Joukkueen viime hetken vahvistukset Matzka ja latvialainen Roberts Jekimovs ovat lunastaneet paikkansa ratkaisupeleissä, ja vanhat tutut miehet Jarkko Immosen, Jani Keräsen, Kimmo Nevalaisen ja Sami Puruskaisen johdolla ansaitsivat tänään palkintonsa vuosikausien työstä.

– Alkukaudesta ei välttämättä näyttänyt siltä, että pääsemme tänne asti. Itse kuitenkin uskoin joukkueeseen. Tämä on ollut kasvutarina, jossa mukana on ollut minulle tuttuja kavereita jo vuosien takaa yhdistettynä nuoriin kavereihin. Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen, kertoi Pikkarainen tuntojaan.

Jokipoikien ohjelmassa on juhlintaa hyvin tehdyn työn palkintona. Täysin rillausvaihteelle ei kuitenkaan ole vara vetää, sillä tasan viikon päästä kiekko tippuu jäähän Hakametsässä liigakarsintojen merkeissä.

– Sitä ei ole vielä juurikaan ajateltu sen suuremmin. Ilves toki on selvä ennakkosuosikki. Olemme menneet koko kauden siten, että olemme pilkkoneet isommat tavoitteet pienemmiksi. Nyt on saavutettu tämä tavoite, ja työnteko seuraavien saavuttamiseksi alkaa tässä, päätti Pikkarainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle