Jokipojat sarjajohtajan vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Yllättävässä sarjajohdossa viilettävä D Team saa vieraakseen ailahtelevasti kautensa aloittaneen Jokipojat. Joensuulaiset romahtivat murskalukemiin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Mehtimäellä. Kummallekin illan ottelu on viimeinen ennen juuri alkavaa maajoukkuetaukoa, joten halu pisteisiin lienee molemmilla kova.

Kuntokäyrät

D Team aloitti kauden loistavasti peräti yhdeksällä perättäisellä voitolla. Jyväskyläläisillä on kuitenkin alla kaksi tappiollista ottelua, joskin vastustajat ovat olleet sarjan parhaasta päästä. Takkiin tuli niin Vaasassa (2-3) kuin kotihallissakin Jukureita vastaan (2-4).

Jokipoikien viime viikonloppu oli työntäyteinen. Neljän päivän sisään mahtui kolme ottelua, joista ärjypaidat nappasivat kaksi maistuvaa voittoa lauantaina Turusta murskalukemin 0-5 ja maanantaina KooKoosta niukemmin 5-4. Ainoastaan Lempäälässä LeKi osoittautui vahvemmaksi. Joukkueella on nyt alla vajaan viikon mittainen harjoitus- ja lepotauko.

Ratkaisun paikat

Vaikka JYP:n farmiseuralla on alla on kaksi tappiollista ottelua, pelillisesti kaikki on kunnossa. Jyväskyläläiset ovat onnistuneet antamaan tasapäisen vastuksen myös tappiollisissa otteluissa.

Erikoistilannepelaaminen nousee tärkeään asemaan illan ottelussa. D Teamin ylivoima on ollut koko kauden sarjan tehokkainta. Alivoimakin jyväskyläläisillä on ollut kunnioitettavaa. Jokipojilla kumpikaan ei ole vakuuttanut. Ylivoimalla yritetään tehdä liian hienoa, eikä laukauksia satele tarpeeksi maalia kohti. Akseli Antti KeräläRoope Ranta on ylivoimalla toiminut varsin mallikkaasti, mutta Ranta tuppaa jäätymään ratkaisevassa paikassa.

Maanantaisessa KooKoo-kamppailussa Jokipojat vei kouvolalaisia miten halusi kahden erän ajan. Ailahtelevaisuus oli lähellä viedä koko pistepotin joensuulaisilta. Ärjypaidat johti viimeiseen erään lähdettäessä peräti neljällä maalilla, mutta KooKoo pääsi helposti kirimään. Miltei kaikki maalit tulivat maalin eteen vapaaksi jätettyjen vastustajien toimesta.

Monet asiat ovat muuttuneet joukkueiden viime kohtaamisesta, mutta Jokipoikien pitäisi olla aivan eri tavalla kykenevä haastamaan sarjajohtaja kuin syyskuussa käydyssä kamppailussa. D Team lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta vierasvoittoakaan ei voisi pitää suurena ihmeenä.

Kokoonpanot

D Teamin riveistä loukkaantuneena ovat surullisenkuuluisassa yhteentörmäyksessä loukkaantuneet hyökkääjät Jouni Virpiö ja Ari Kovanen. Kummallekin on tiedossa pitkä sairasloma. Maalilla aloittanee loistavasti pelannut Niko Kaulio.

Jokipojilla loukkaantumisia on runsaasti. Puolustajista ovat sivussa edelleen Jussi Savolainen ja Tomi Tuomainen. Hyökkääjistä Tapio Ahtonen ei ole vieläkään pelikunnossa ja Janne Häikiöllä kuumeilu jatkuu. Tobias Salmelainen jää Jyväskylän-reissulta pois kuumesairauden takia.

Uutena miehenä punanutussa nähdään Jarkko Malinen. Malinen pelasi viime kaudella Jokipojissa 7 ottelua mainioin tehopistein 2+5. KalPa-kasvatti pääsee suoraan vastuulliseen rooliin ykkösketjun keskelle. Nelosketjussa kauden toista otteluaan pääsee pelaamaan Suomi-sarjan Lieksan Hurtissa hurjia tehopisteitä takonut joensuulaisten oma kasvatti Joonas Sivonen. Maalilla jatkaa edelleen Mikko Rämö.

» Lähetä palautetta toimitukselle