D Team ansaittuun vierasvoittoon

Jokipoikien ja D Teamin välinen tärkeä kamppailu tarjosi viihdettä ja jännitystä kaksituhatpäiselle joensuulaisyleisölle. Pidemmän korren veti kuitenkin vierasjoukkue, joka nappasi kaksi sarjapistettä aina voittomaalikilpailuun asti venyneessä kamppailussa. Loppulukemat kirjataan 2-3 vl (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1).

Ottelu oli puolustusvirheiden, karmeiden harhasyöttöjen ja ylivoimahyökkäyksien värittämä. Varsinkin kotijoukkue oli alati ongelmissa vikkelien jyväskyläläishyökkääjien kimpussa.

– Kiitokset Jokipojille loistavasta ottelusta. On aina ilo pelata Joensuussa, täällä pelataan hyvää kiekkoa. Peli oli hyvätasoinen, valmistauduttiin mielestäni hyvin tähän otteluun myös taktisesti, iloitsi D Teamin luotsi Jukka Ahvenjärvi.

Ottelussa nähtiin monta monituista maalipaikkaa, joten lukemat pysyivät kohtuullisen pieninä lähinnä maalivahtipelin ja huonon viimeistelyn ansiosta. Varsinkin kotijoukkueen veskari Mikko Rämö oli loistava. Kotijoukkueen päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli kuitenkin tyytyväinen yhteenkin pisteeseen.

– D Team oli juuri tuon verran parempi. Suhteellisen tasainen ottelu kuitenkin käytiin. Yritystä oli kuitenkin ihan hyvin ja maalivahtimme oli loistava.

Tuhlattuja tilaisuuksia

Koko ottelu ja varsinkin ensimmäinen erä oli täynnä käyttämättömiä maalipaikkoja. Yrittämisen aloitti jo puolen minuutin kohdalla Tapio Ahtonen pääsi nokikkain vieraiden veskarin Niko Kaulion kanssa, mutta ilman tulosta.

Seitsemän peliminuutin kohdalla vierailijoille tuli peräti kolme maalintekotilaisuutta peräjälkeen. Ensin Kaarlo Jormakka kilautti ylärimaa, sitten kiekko pyöri maaliviivalla ja seuraavana Jokipo-puolustus kerkesi muodostaa viime hetkillä lihamuurin tyhjän maalin eteen Jouni Virpiön maalintekoa estääkseen.

– Meillä oli erittäin paljon maalipaikkoja, paremmalla tehokkuudella olisimme voineet saada muutamia lisämaalejakin, harmitteli Ahvenjärvi.

Maalinteon aloitti toisen erän puolivälissä Tobias Salmelainen. kaksi syöttöä tililleen kirjauttanut sentteri Antti Kerälä löysi vapaana olleen Salmelaisen maalin kulmalta eikä kahden maalin mies paikasta erehtynyt.

Rinnalle ja ohi

Toinen erä oli täysin vierasjoukkueen. Jokipoikien peli sekosi täydellisesti eikä D Teamilla ollut vaikeuksia saada täydellistä hallintaa itselleen. Joensuulaisryhmän onneksi vierailija ei saanut tehtyä paikoistaan maaleja, vaan ottelu pysyi tasaisena lukemien valossa.

Varsinkin toisessa erässä Jokipoikien avauspeli ja hyökkäyksiin lähteminen oli vaatimatonta johtuen osittain huilivuorossa olleen nikkaripakki Tero Konttisen poissaolosta.

Tasoitys nähtiin vain puoli minuuttia Salmelaisen johto-osuman jälkeen ajassa 28:15. Loistavasti esiintynyt Pekka Jormakka sai kiekon kaukalon kulmassa monen sattuman seurauksena ja namutteli kylmästi Rämön. Aiemmin erässä Rämö oli esittänyt muun muassa upean torjunnan luistimen terällä.

Kapteeni Jani Keräsen istuessa kaksiminuuttistaan oli D Teamin toisen maalin vuoro. Jokipoikien puolustus ajoi itsensä ulos ja Jouni Virpiö käytti tilaisuuden hyväkseen. Samuli Piiroinen näki takatolpalla väijyneen Virpiön joka napautti lätyn ohi voimattoman Rämön.

Jokipoikien enemmän tai vähemmän epäansaittu tasoitusosuma tuli erän viime minuuteilla ylivoimalla. Illan toisensa iskenyt Salmelainen näytti muulle joukkueelle mallia taisteluilmeestä. Mies nousi väkevästi maalin edustalle ja punnersi kiekon maaliin tehden jo kauden 18:nnen osumansa.

Laukkasen ranne riitti pisteisiin

Kolmas erä ja jatkoaika mentiin tasaisissa merkeissä. Joensuulaisjoukkue ei vieläkään löytänyt punaista lankaa peliinsä ja oli hienoisissa ongelmissa ottelun lopussakin.

Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli vieraiden sentteri Tuomas Laukkanen jonka napakka rannelaukaus upposi vasempaan alakulmaan. Joensuulaisista lähimpänä rankkarimaalia oli Jani Keränen, joka kilautti tolppaa. Näin ollen Jokipojat on tällä kaudella pelannut kotonaan kolme voittomaalilaukauskilpailua osumatta kertaakaan.

– Fyysisesti ei oltu kovia, mikä johtui varmaan siitä, ettei oltu palauduttu vielä täysin viikonlopun reissusta harmitteli Pikkarainen viitaten perjantain ja lauantain Lounais-Suomen-kiertueeseen ja jatkoi:

– Meillä oli pelinopeuden kanssa suuria ongelmia ja eritoten hyökkäyspelin nopeus ei riittänyt, joka johtui osittain siitä että vastustaja puolusti ja reagoi hyvin.

Vierailijoiden päävamentaja Jukka Ahvenjärvi oli silmiinnähden tyytyväinen tärkeään vierasvoittoon.

– Olen erittäin tyytyväinen työmoraaliin, tällä tavalla jaksettiin 60 minuuttia painaa ja vielä vieraskaukalossa. Se on avain tässä sarjassa menestymiseen.

– Kokoonpanomuutokset olivat meillä vähän vivahdekkaita aamulla mutta ei näyttänyt häiritsevän vaan toi sitä vastoin ehkä lisää virtaa tähän joukkueeseen. Meillä on semmoinen lähtökohta, että aina paras mahdollinen nippu pelaa ja sillä tehdään kovasti töitä, mietti Ahvenjärvi.

Jokipoikien tuore amerikkalaisvahvistus Scott Matzka väläytteli osaamistaan välillä ja kirjautti tilastoihin seitsemän laukausta.

– Voi olla, että mies on tottunut hieman erilaiseen pelitempoon viime kausina. Yritämme toki saada hänestä mahdollisimman suuren hyödyn joukkueelle, pohdiskeli Pikkarainen uuden suojattinsa otteista.

Jokipojat jatkaa taisteluaan lauantaina kotihallissaan sarjajumbo RoKia vastaan kun D Team kohtaa samana päivänä HeKin Jyväskylässä.