Jokipojat matkaa Jyväskylään

MESTIS / Ennakko
Voittojen tielle palannut D Team saa vieraakseen viikonlopun tuplapelit mollivoittoisesti pelanneen Jokipojat. Joensuulaiset eivät vielä ole pistettäkään onnistunut Jyväskylästä nappaamaan, ja Mehtimäelläkin D Team on ollut hyvin haastava vastus. Jyväskyläläisjoukkue lähteekin illan otteluun selkeässä ennakkosuosikin asemassa.

Kuntokäyrät

Jyväskyläläiset saivat pitkän tappioputkensa poikki lauantaina, jolloin kotijoukkue SaPKo nöyrtyi D Teamille selkein lukemin 1-5. Ennen Talvisalon ottelua joukkue kerkisi hävitä peräti seitsemän kamppailua putkeen. Jyväskyläläisnipun pelaaminen on edelleen hieman tukkoista, mutta pikku hiljaa on löytymässä syksyltä tuttu luova peli-ilme.

Jokipoikien ennen joulutaukoa virittelemä kuuden ottelun voittoputki tyssäsi ensimmäiseen esteeseen, kun lauantaina Sport murskasi vieraansa peräti lukemin 8-3 ja LeKi oli vahvempi Mehtimäellä heti sunnuntaina pelatussa kamppailussa voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 1-2.

Tappiosta huolimatta sunnuntain ottelussa ilme oli joensuulaisilla kohdallaan ja onnistumisia tuli joka osa-alueella. Ottelu olisi hyvinkin voinut kääntyä kotivoitoksi, mutta paremman tuurin ja viimeistelytehokkuuden ansiosta lempääläiset nappasi voiton kotiin.

Ratkaisun paikat

SM-Liigassakin Porin Ässissä lainalla piipahtanut sentteri Tuomo Laukkanen toi jyväskyläläisten ykkösketjuun täysin uuden ryhdin palatessaan. Tehonyrkin muut palaset Timo-Pekka Heikkinen ja Jouni Virpiö ovat saaneet lisää virtaa peliinsä ja ketjukin lienee tämän hetkisen Mestiksen vaarallisimpia.

Vastapainoksi joukkueen kakkosvitja ei ole ollut odotetulla tasolla. Samuli Piiroinen laidoillaan Markus Poukkula ja Harri Pesonen on paperilla kova, mutta tulosta ei tunnu syntyvän, vaan trion peli on mennyt lähinnä kiekonkuljetteluksi.

Jokipoikien sunnuntainen LeKi-kotiottelu kääntyi vierasvoitoksi, vaikka ärjypaidoilla olisi ollut mielin määrin ratkaisun paikkoja päätöserän lopussa sekä erityisesti jatkoajalla. Mikko Rämö pelasi upean ottelun, joten maalivahdiosastollakin ollaan menossa koko ajan parempaan päin, vaikka monet joensuulaiset ovat edelleen sitä mieltä, että maalinsuulle pitäisi saada tiiviimpää tilkettä.

Kokoonpanoon palanneet Jussi Savolainen ja Tapio Ahtonen esiintyivät kumpikin mallikkaasti. Ahtosen johtama tuttu ykkösketju (Sami Puruskainen - Ahtonen - Jani Keränen) pyöritti peliä mallikkaasti, mutta varsinkin Ahtosen kunnosta näkyi, että mies oli ollut pitkään poissa. Tilannekovuutta ei ollut tarpeeksi mutta vanhan velmun peliäly oli vanhalla mallillaan.

Kokoonpanot

Jyväskyläläisiltä loukkaantuneiden listalla on Turo Asplund, joka pahimmassa tapauksessa joutuu olemaan sivussa koko loppukauden. Muut poissaolijat ovat nuorten MM-kisoissa Kanadassa taistelleet Jasse Ikonen ja Pekka Jormakka.

Jarkko Immonen sai Vaasassa kolhun olkapäähänsä, mutta on jälleen pelikunnossa. Tero Konttinen sai myöskin kokea kovia Vaasassa ja jättää ottelun väliin puujalan takia. Ykkösketjun laitahyökkääjän paikka vaihtuu, kun Puruskainen passitetaan katsomoon ja hänen paikkansa nappaa paluun kentille tekevä tehojunnu Teemu Heikkinen. Joukkueen ainut loukkaantunut on Tomi Tuomainen, joka on sivussa loppukauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle