Mestis-finaalit käyntiin Joensuussa

MESTIS / Ennakko
Mestis-kauden huipentuma alkaa lauantaina Joensuussa, kun Jokipojat saa vastaansa D Teamin. Panoksena kolme voittoa ensin saavuttaneelle ei ole enempää eikä vähempää kuin paikka liigakarsinnoissa Tampereen Ilvestä vastaan.

Ratkaisun paikat

Jokipojat on saanut levätä viime sunnuntaista asti, kun LeKi kaatui välierissä. D Team taas tulee liki suoraan seuraavaan otteluun, sillä viiteen peliin venynyt sarja KooKoota vastaan sai lopullisen ratkaisunsa vasta torstaina.

Finaaleiden alkuvaiheessa tällä tuskin on suurta merkitystä. Jyväskyläläisten pelituntuma voi olla aavistuksen verran parempi, mutta toisaalta taas Jokipojat pystynee vastaamaan tähän pienemmän fyysisen rasituksensa turvin.

Kokonaisuutena avausottelu näyttänee suuntaa paljon koko finaalisarjalle. Voitolla D Team pystyisi työntämään paineet Joensuuhun ja saisi todennäköisesti huomattavan määrän lisää itseluottamusta ja henkisiä voimavaroja. Toisaalta Jokipoikien ottaessa voiton koko tilanne kääntyisi niin päin, että vastustajan vahva henkikään ei välttämättä riittäisi enää paikkaamaan väsymyksen tuomia lainalaisuuksia.

Molemmat pohjaavat pelaamisensa vahvaan liikkeeseen, joten siitä ei ole varaa tinkiä kummassakaan leirissä. Mielenkiintoista on myös nähdä jäähykynnys, sillä monesti ratkaisupelien lähetessä rikkeitä katsotaan läpi hieman vapaamielisemmin. Joka tapauksessa erikoistilanteet pitää pystyä hyödyntämään, joten paremmin näissä paikoissa onnistuva joukkue on vahvoilla.

Kokoonpanot

Jokipojilla on ollut pieniä loukkaantumis- ja sairastelumurheita viime aikoina. Varmuudella ovat poissa Mika Mäkiaho, Tapio Ahtonen, Tomi Tuomainen sekä Jussi Savolainen. Antti Kerälä, Tobias Salmelainen sekä Samu Pitkänen ovat olleet pois rivistä sairastelun vuoksi. Lisäksi Jarkko Malinen, Tero Konttinen ja Jani Keränen ovat luokkaa epävarma, eli heidän pelaamisensa selviää vasta viikonlopun aikana.

D Teamilta poissa ovat varmuudella puolustuspäästä Panu Hyyppä sekä Vesa Kulmala. Turo Asplund ja Lauri Taipalus pääsevät kehiin lähiaikoina, mutta paluupäivä on vielä avoin.

Muuta

» Lähetä palautetta toimitukselle