Jokipojat otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

MESTIS / Raportti
Joensuun Jokipojat on enää yhden voiton päässä Mestiksen mestaruudesta. Toisessa osaottelussa voiton pohjoiskarjalaisille ratkaisi ennen kaikkea tiivis oman maalin edusta sekä terävyys juuri oikeilla hetkillä.

Jos oli ensimmäinen kohtaaminen maalien valossa tasainen, niin samat sanat pätevät myös toiseen. Maalipaikkojen perusteella D Team oli jopa hieman edellä, mutta muutama oman pään virhe sekä omien paikkojen hyödyntämättä jättäminen käänsi vaa'an vieraiden puolelle.

– D Team on pelinopea joukkue, ja sen hurrikaanin läpi jouduimme tänään seilaamaan. Tulos oli mainio, Jarno Pikkaraista vieraiden pääkäskijänä tuurannut Timo Turunen iloitsi.

Pelillisesti Jokipoikien ehdoton vahvuus oli viisikkopelaaminen, joka oli aavistuksen verran parempaa kuin kotijoukkueella. Vahvasti liikkuneet joensuulaiset saivat painettua D Teamia kohti laitoja ja erityisesti vaikutti, että kotijoukkueen ylivoimaan oli kiinnitetty erityistä huomiota, sillä sen verran aggressiivisesti jyväskyläläisten syöttölinjoille ajettiin sekä kiekolliselle annettiin painetta.

– 5-5 -pelissä tuli varmasti kuormaa ihan samalla tavalla vastustajalle kuin meilläkin on tullut. Tiistaina tulemme taklaamaan jokaisessa tilanteessa ja viemään tilanteet loppuun asti, kotijoukkueen luotsi Jukka Ahvenjärvi lupasi.

Vauhdikkaasti päästä päähän

Ottelun avauserä oli melko luisteluvoimaista pelaamista molempien pitäessä vuorollaan tahtipuikkoa. Maalipaikat jäivät kuitenkin suhteellisen vähiin, vaikka kiekko ajoittain hyvin liikkuikin. Vieraat pääsivät viimein erän lopulla hyödyntämään oman tilaisuutensa, kun Jani Savolainen pystyi nostamaan kiekon tyhjiin ylivoimalla pitkän maalineduspainin päätteeksi.

– Tiedämme, millä tavalla täällä pitää pelata. Joukkueemme kasvaa isommaksi päivä päivältä ja toivottavasti ansaitsee joku päivä jotain isoa, Turunen fiilisteli.

Toisen erän alussa Tobias Salmelainen onnistui hieman onneekkasti kasvattamaan maalin kulmalta joensuulaisten johdon jo kahteen osumaan. Tässä kohtaa vaikutti, että vieraat lähtevät omille teilleen, mutta vielä mitä.

Jokipoikien oma peli sekosi hetkellisesti ja D Team sai hyvää painetta aikaan. Vieraiden maalia ansiokkaasti vartioinut Mikko Rämö nousi kuitenkin joukkueensa pelastajaksi torjumalla esimerkiksi Harri Pesosen ja Tuomo Laukkasen vaaralliset lähentelyt.

Kavennus ja heti kylmä suihku

Päätöserään kotijoukkue tuli ryminällä. Vaikka ylivoima ei muutoin toiminut kovin hyvin, otti Markus Poukkula ohjat omiin käsiinsä kuskaten kiekon läpi kentän ja ampuen Rämön kainalosta kavennuksen Jarkko Immosen seuratessa tilannetta jäähyaitiosta.

– Olen ylpeä joukkueen työmoraalista ja tavasta, jolla se tekee töitä. Huikea parannus eilisestä pelistä. Uskon, että tämä antoi vielä lisää energiaa lähteä seuraavaan otteluun, Ahvenjärvi sanoi.

D Team sai kavennuksesta virtaa, mutta karu oli kohtalo muutamaa minuuttia myöhemmin. Scott Matzska pyöräytti pienestä kulmasta melko vaarattoman näköisen sutaisun, ja niin vain kiekko löysi tiensä verkkoon jostain Niko Kaulion suojista.

Jokipojille tarjottiin mahdollisuutta ratkaista ottelu Yohann Auvitun saatua erittäin helpon jäähyn, mutta tällä kertaa planeetat olivat puolestaan isännille suosiollisessa asennossa. Kaarlo Jormakka karkasi rännistä keskialueelle lipsahtaneen kiekon perään ja toi kotijoukkueen jälleen maalin päähän läpiajosta syntyneelle alivoimaosumallaan.

Ottelun maalit jäivät tähän, vaikka muutamia paikkoja molemmilla oli. Kotijoukkue painoi vimmatusti kiekkoa kohti vieraspäätyä, mutta pienellä riskillä hyökätessä myös oman pään peli tunnetusti hieman kärsii. Markku Flinck oli lähellä ratkaisua läpiajosta, mutta Kaulio venyi hyvään kilpitorjuntaan. Toisaalta myös kotijoukkueen takaa-ajo jäi tuloksettomaksi, vaikka Matti Koistiselle olikin aivan lopussa hyvä paikka tasoittaa D Teamin pelatessa ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla.

– Tänään kävi näin ja se on käsitelty kopissa. Keskittyminen tiistain peliin alkoi, Ahvenjärvi kertoi.

– Joukkue joutui lähtemään ilman päävalmentajaa finaaliin ja se nostaa suorituksen arvoa, Turunen viittasi Pikkaraisen aavistuksen kärkkäistä mielipiteistä johtuneeseen toimitsijakieltoon.

Jokipojat johtaa finaalisarjaa voiton 2-0. Mestaruus irtoaa kolmella kiinnityksellä. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tiistaina Joensuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle