Suomi selätti vaikeutensa ja sai MM-turnauksen voittotilinsä auki

MAAJOUKKUE / Raportti
Väkevästi uurastanut Mikko Rantanen oli ottelun suuria hahmoja.
Kuva © Jarno Hietanen

Yhdysvallat-ottelun tavoin Suomi aloitti kamppailun aktiivisesti ja pääsi vyöryttämään toistuvasti hyökkäyksiä Saksan alueelle avauserän alkupuoliskolla. Paineistus tuotti tulosta ajassa 9.30 kun Joel Armian tulinen laukaus päätyi saksalaismaalin perukoille. Tilannetta edelsi vahvan ottelun pelanneen Kaapo Kakon erinomainen esityö kulmaväännössä.

Maalin jälkeen Suomen ote aavistuksen herpaantui, ja Saksa pääsi paremmin peliin mukaan. Erän loppuminuuteilla Maximilian Kastner nappasi tyylikkään aloitusvoiton ja toimitti kiekon omilleen. Marcel Noebelsin laukaus otti pari kimmoketta, joiden ansiosta kiekko löysi tiensä Jussi Olkinuoran taakse.

Jäähyt sekoittivat Suomen pelin rytmitystä toisessa erässä. Saksan ylivoimapeli pyöri näyttävästi ja vaarallisesti, mutta ratkaisu syntyi tasaviisikoilla juuri Teemu Hartikaisen rangaistuksen päätyttyä. Kai Wissmannin laukaus siniviivalta painui verkkoon ajassa 32.26. Vain hetkistä myöhemmin Nico Sturm oli vähällä viedä Saksan kahden maalin johtoon, mutta Olkinuora veti pidemmän korren.

Saksa ei päässyt nauttimaan johtoasemastaan kuin vajaat pari minuuttia. Edellisten kisojen suursankari Sakari Manninen veti Kasperi Kapasen syötöstä ylänurkkaan. Kolmisen minuuttia myöhemmin Manninen iski jälleen – nyt ylivoimalla – ja Suomi palasi johtoasemaan. Kapanen pääsi itse yrittämään läheltä, mutta hurja laukaus meni niukasti ohi maalin.

Aivan erän lopulla Suomi sai jälleen konkreettisen näpäytyksen kurittomuudestaan. Harri Pesosen jäähyillessä, kiskaisi John Peterka tulisen vedon Suomen maalin kattoon vain 18 sekuntia ennen erätaukoa.

Klassinen pukukoppimaali ei kuitenkaan hämmentänyt Leijonia. Kolmanteen erään Suomi lähti päättäväisesti ja vahvalla liikkeellä. Parhaat tilanteet lankesivat Kaapo Kakolle ja Juho Lammikolle. Suomi menetti etsikkoaikansa, ja Saksa sai juonenpäästä kiinni. Moritz Müllerin luja veto tömähti ylärimaan, ja Sturmin vaarallinen ohjaus maalin edessä jäi puuttumaan muutamasta sentistä.

Vähitellen momentum kääntyi jälleen kisaisännille, ja palkinto häämötti seitsemän minuuttia ennen loppua. Mikko Rantanen veivasi huikealla tavalla ahtaassa tilassa itsensä vetopaikkaan, ja reboundin törkkäsi häkkiin kaimamies Lehtonen.

Saksan tasoitusyritys kuudella kenttäpelaajalla jäi melko vaisuksi, joten Suomi sai pitää täydet sarjapisteet energisen mutta osin epätasaisen suorituksen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle