NHL-miesten keskinäiset kemiat löytymässä − Joel Armia: "Se oli hieno syöttö Kaapolta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joel Armia pelaa toista peräkkäistä MM-turnaustaan.
Kuva © Jarno Hietanen

Joel Armia oli tyytyväinen voittoisaan Saksa-otteluun, mutta myöntää, että tietyissä asioissa on vielä parannettavaa.

− Hyvät fiilikset. Hyvä voitto, ehkä liikaa jäähyjä ja sitä kautta Saksa pääsi mukaan peliin. Onneksi pystyimme pelaamaan lopussa rennosti ja kaivamaan voiton. Ensimmäisessä ottelussa oli ehkä liikaa jännitystä. Tässä pelissä oli paremmin tunnetta pelissä ja jalka liikkui hyvin, Armia arvioi.

Hyökkääjä oli tyytyväinen Suomen otteeseen aina siihen asti, kunnes Suomi sai rangaistuksia. Toisessa erässä niitä tuomittiin kolme.

− Ensimmäinen erä oli hyvä, ja paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin maaleja. Saksa on kuitenkin kurinalainen joukkue, ja heillä on taitavia jätkiä, joten on myös syytä antaa kunniaa heille. Toisessa erässä otimme jäähyjä, ja Saksa pääsi peliin paremmin mukaan. Viidellä viittä vastaan meillä ei ollut hätää.

Armia teki Suomen avausmaalin toisen NHL-vahvistuksen Kaapo Kakon syötöstä. Armia myöntääkin, että ketjussa yhteispeli ei tule itsestään, vaan vaatii aikaa. Kaiken lisäksi ketjun keskushyökkäjä vaihtui ensimmäiseen peliin verrattuna, kun Antti Suomela joutui jäämään pois Saksa-ottelusta ja tialle siirtyi toisessa ketjussa Yhdysvaltoja vastaan pelannut Jere Sallinen.

− Se oli hieno syöttö Kaapolta. Vähitellen alkavat kemiat löytyä hänen kanssaan. Jere veti hyvin keskellä tämän pelin.

Armia ei lähtenyt vielä analysoimaan, paransiko ketjumuutos heidän peliään.

− Niin vähän aikaa ehdimme pelata Suomelan kanssa, joten vaikea sanoa muuttuiko mikään. Tässä on vielä kemioissa hakemista kaikkien kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle