BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Viitanen: "Jos ei ole sydäntä, pelillisillä asioilla ei ole merkitystä"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Viitanen teki paluun kaukaloihin loukkaantumisen jälkeen.
Kuva © Vesa Pöppönen https://www.facebook.com/VesaPhoto
Mikko Viitanen teki paluun liigajäille pitkän loukkaantumisen jälkeen perjantai-iltana, kun JYP kohtasi kotonaan Jyväskylässä TPS:n. Edellisen ottelun Viitanen pelasi marraskuun ensimmäisenä päivänä Bluesia vastaan. Kroppa kesti, mutta mies ei ollut tyytyväinen joukkueeseensa.

JYPin esitys perjantaina oli kotikaukalossa vaisu. TPS oli joukkeista selkeästi valmiimpi ja nälkäisempi. Hurrikaanilaumalla oli ottelun ensimmäisessä erässä paikkoja tappaa ottelu heti alkutekijöihinsä, mutta jyväskyläläisten kärkimiehet eivät onnistuneet hyödyntämään paikkojaan.

TPS:n siirryttyä kolmannen erän alussa jo 1−3-johtoon, joukkueesta alkoi huokua turhautuneisuus ja väkinäisyys. JYPin konkaripuolustaja Mikko Viitanen teki ottelussa paluun liigajäille pitkän loukkaantumisen jälkeen.

− Ei tässä niinkään pelillisiä syitä tappioon ollut. Meidän pitää ensiksi saada sydän kuntoon, sitten voidaan ruveta miettimään pelitavallisia asioita. Siihen me tänään kaaduimme, totesi Viitanen.

Miehen oma esitys oli pitkän tauon jälkeen hieman hapuileva, mutta silti taattua laatua. Vajaa kahdeksan minuuttia peliaikaa, ja varmaa peruspelaamista. Viitanen sanoi vielä aamujäiden jälkeen, että pelikunnosta ei ole vielä varmuutta, vaan sitä lähdetään TPS-ottelussa vasta kokeilemaan.

− Pelikunto oli siihen nähden hyvä, että en edes muista millon viimeksi pelasin liigaa. Se taisi olla marraskuun ensimmäisellä viikolla. Maanantaina olin ensimmäisen kerran joukkueen kanssa mukana, ja torstaina sain tietää, että tänään kokeillaan.

Mikko Viitaselta nähtiin perjantaina totutun jämäkkää pelaamista.
Kuva © Vesa Pöppönen https://www.facebook.com/VesaPhoto

Matka on pitkä

Vaikka kroppa pysyikin perjantaina kasassa, tulevaisuuden kanssa otetaan päivä kerrallaan. Täyteen iskuun pääseminen ottaa aikansa.

− Tiistaina tuntui vielä aamujään jälkeen, että taidan ottaa taksin kotiin. Yleensä minulla menee 10 minuuttia kävellessä hallilta kotiin, Viitanen hymähti.

Miten sitten tästä eteenpäin? Kovin suuria tavoitteita oman loppukauden suhteen hän ei itselleen halua asettaa.

− En halua piiloutua olosuhteiden taakse. Paljon on työtä vielä edessä, jos haluaa joukkuetta auttaa, mutta jostakin sitä pitää lähteä. Tänään lähdettiin tästä liikkeelle, katsotaan nyt miten kroppa kestää ja tehdään ratkaisut sen mukaan.

JYP ei ehdi kauaa TPS-ottelua murehtia, sillä joukkue kohtaa SaiPan Lappeenrannassa heti lauantaina. Viitasen mukaan avain pelin parantumiseen on selkeä.

− Kun sanoin siitä sydämen puuttumisesta, jos sitä ei ole huomenna mukana, sieltä on turha odottaa yhtään mitään. Se on selviö. Se meiltä tänään puuttui. Sydän ei ollut sillä tasolla, millä sen pitää olla voittavalla jääkiekkojoukkueella.

» Lähetä palautetta toimitukselle