JYP vahvistuu Latvian maajoukkuevahdilla – myös Tumānovsin optio käytetty

LIIGA / Uutinen
Ēriks Vītols siirtyy Mestiksestä Liigaan.
JYP vahvistuu latvialaisvahti Ēriks Vītolsilla. Seura tiedotti käyttäneensä myös Miks Tumānovsin sopimuksessa olleen option.

JYP tiedotti solmineensa 1+1-vuotisen sopimuksen KeuPassa viime kaudella torjuneen latvialaisvahti Ēriks Vītolsin kanssa. Vītols torjui Mestiksessä 33 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 90,40, ja päästettyjen maalien keskiarvoksi merkattiin 3,32.

184-senttinen latvialainen siirtyi viime kaudeksi Keuruulle HK Zemgalesta, joka pelasi Mestistä kaudella 2022–23. Kauden aikana neljä maaottelua Latvian paidassa pelannut Vītols on mukana maan MM-leirityksellä, joka valmistautuu Tšekin MM-kisoihin.

– Haimme vähän kokeneempaa kakkosveskaria, vaikka hän on vielä nuori pelaaja. Alla on kaksi vahvaa Mestis-kautta ja paraikaa hän on Latvian MM-leirillä. Uskomme, että hänen käyränsä pelaajana on ylöspäin ja hän pystyy haastamaan Veiniä (Vehviläinen) ensi kaudella, jotta saamme sisäistä kamppailua pelaavan maalivahdin paikasta, JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela kertoi seuran tiedotteessa.

Vītolsin hankinnan ohella JYP tiedotti käyttäneensä puolustaja Miks Tumānovsin sopimuksessa olleen option. Optio kattaa kaksi seuraavaa kautta, joten Tumānovs jatkaa Jyväskylässä kevääseen 2026 saakka. Järkälemäinen (195 cm/90 kg) puolustaja pelasi päättyneellä kaudella 48 Liigan runkosarjaottelua, joissa hän merkkautti yhden syöttöpisteen.

– Miks pelasi enemmän liigan mukana kuin oli tarkoitus. Hän on meille projektipelaaja, joka osoitti, että suunta on oikea ja potentiaalia on paljon. Nyt se pitää lunastaa ja hänen pitää kehittyä sekä Latvian maajoukkueen että meidän runkopuolustajaksemme, Korpela totesi tiedotteessa.

Kaksikko pelasi myös Mestiksen puolella yhdessä kymmenen ottelua Tumānovsin käytyä lainalla KeuPa-paidassa. Hän merkkautti kymmeneen lainaotteluun yhdeksän (3+6) tehopistettä.

JYPillä on ensi kaudelle 21 voimassaolevaa sopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle