Mäenpää myönsi JYPin hengettömyyden: "Ei selittelyä, olimme huonoja"

LIIGA / Haastattelu
Mäenpää on palannut JYPin kokoonpanoon.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
JYP sai tällä viikolla ison palasen takaisin puolustuskalustoonsa, kun Mikko Mäenpää oli jälleen pelikunnossa. Ensimmäisiin otteluihin suhtauduttiin maltillisin odotuksin, eikä syytä suurempiin odotuksiin ollutkaan. Pettynyt konkari avasi myös JYPin tappion syitä.

JYP kohtasi perjantaina kotonaan TPS:n. Hurrikaaniryhmä lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta kentällä se ei näkynyt mitenkään. Lopulta TPS nappasi pisteet 3−2-lukemin.

− Me olimme todella huonoja, ei auta selitellä. Emme tehneet töitä ja olimme hengettömiä, Mikko Mäenpää avasi tappion syitä.

JYPin pelaaminen vaikutti juuri sellaiselta kuin Mäenpää kuvaili. Tekemisestä huokui ajoittain liiallinen puristaminen. Kun puristus katosi, peli oli jopa liian rentoa. Voisi jopa sanoa, että JYP oli ylimielinen.

− Emme olleet töissä tänään. Syyllinen esitykseen löytyy todella helposti. Illalla menen pesemään hampaita, vilkaisen peiliin ja katson kuka siellä möllöttää. Sieltä on helppo löytää vastaus, Mäenpää tuskaili.

Petteri Nummelin sanoi tuossa pelin jälkeen, että meidän tappio oli hyvä asia. Tavallaan opetus, jotta emme lähtisi enää peliin rotsi auki. Siinä oli ainakin osa totta.

Askel askeleelta kohti täyttä kuntoa

TPS-ottelu oli Mäenpään toinen peli pitkän tauon jälkeen. Käden pitkä kuntoutusjakso vei kaiken pelituntuman, mutta sen suhteen puolustaja on menossa parempaan suuntaan.

Mäenpään itsensä mukaan asioiden saattoi odottaa menevän jopa huomattavasti heikommin. Ainakin toistaiseksi suuremmilta ongelmilta on vältytty.

− Yllättävän hyvin päässyt rytmiin mukaan. Ainakin jotain tehnyt oikein, sillä olen jaksanut pelata ja luistin on kulkenut hyvin. Toisaalta luistelu oli ainoa asia mitä viime aikoina tehty, joten ihme olisi, jos se ei sujuisi.

− Käsi ei ole vielä täydessä kunnossa, mutta tällä hetkellä pitää vaan keskittyä siihen, että jaksaa luistella hyvin.

Paluu ylivoimaan antaa odotuttaa itseään

Käden heikko kunto onkin tehnyt Mäenpään pelaamiseen ison loven. 31-vuotiaan puolustajan vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, mutta näistä vahvuuksista JYP ei ole vielä päässyt nauttimaan.

Mäenpään rooli ylivoimapelaamisessa on ollut hyvin minimaalinen. Koska paluu on tarkoitus tehdä maltillisesti, esimerkiksi ylivoimaviisikkoon palaamisen kanssa ei pidetä kiirettä.

Kaiken tekemisen on vain tarkoitus palvella sitä, että herra on parhaassa mahdollisessa tikissä, kun pudotuspelit alkavat.

− En tiedä onko veto koskaan lähtenyt kauhean hyvin, mutta nyt se on vielä normaaliakin heikompi. Totta kai palaaminen normaaliin rytmiin tehdään askel askeleelta, Mäenpää tuumi.

Miehen itsensä mukaan pieneen ylivoimavastuuseen löytyy myös toinen syy.

− Mitä läpi talven olen katsellut pelejä, ylivoma on toiminut hyvin. Jos homma toimii ilman minua, niin minulla ei ole mitään pakkoa sinne päästä. Kunhan JYP vain voittaa, Mäenpää heitti.

− Puhuimme valmentajan kanssa, että turha minua on sinne heittää sekoittamaan pakkaa. Pudotuspeleihin mennessä käsi on kuitenkin täydessä kunnossa. Jos sitä silloin pääsisi mukaan.

Mäenpää on ollut mukana väännöissä, vaikkei käsi olekaan täydessä kunnossa.
Kuva © Vesa Pöppönen https://www.facebook.com/VesaPhoto

"Pitää tajuta, että missä mennään"

JYPille pisteet TPS-ottelusta olisivat olleet elintärkeät. Hurrikaaninutut taistelevat vielä jopa kotiedusta puolivälieriin, mutta neljän joukkoon riittää tunkua. JYP on neljäntenä 96. pisteellä, mutta seitsemännellä sijalla majaileva SaiPa on vain viiden pisteen päässä.

JYPillä onkin iso ottelu lauantaina, kun vastaan asettuu juuri SaiPa. Ohjelma ei runkosarjan päätösviikolla ainakaan helpotu, sillä vastaan asettuvat vielä Blues ja Kärpät.

JYPin osalta pudotuspelit ovat jo käytännössä alkaneet, eikä Mäenpää näe sitä lainkaan huonona asiana.

− Turha kaivaa kuoppaa, mutta pitää tajuta, että missä mennään. Kolme tiukkaa peliä jäljellä, sen jälkeen alkavat hienot pelit.

» Lähetä palautetta toimitukselle