JYP saa vääntövoimaa puolustukseensa – Väinö Liikonen pitkällä sopimuksella Jyväskylään

LIIGA / Uutinen
Liikonen on kuluvalla kaudella pelannut sekä Liigaa KooKoossa että Mestistä lainalla Ketterän riveissä.
Kuva © Ville Tohka
JYP ja puolustaja Väinö Liikonen ovat solmineet kolmivuotisen ja kevääseen 2027 saakka ulottuvan sopimuksen. Sopimus sisältää viimeistä kautta koskevan option.

KooKoossa ja lainalla Ketterän riveissä tällä kaudella pelannut Väinö Liikonen siirtyy pitkän sopimuksen turvin JYPin paitaan. Sopimus pitää 22-vuotiaan isokokoisen puolustajan seurassa kevääseen 2027 saakka. Sopimuksessa on viimeistä kautta koskeva optio.

– Näemme Liikosessa fyysisen yleispuolustajan, joka pystyy tulevina vuosina kehittymään isoksi osaksi JYPin pakkipäätä. Hän on isokokoinen puolustaja, joka tuo puolustuspeliimme ominaisuuksia, joita meillä ei viime kaudella ollut. Myös luistelukyky ja kiekolliset taidot ovat riittävällä tasolla hyvään viisi vastaan viisi-pelaamiseen, toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo.

KooKoo-kasvatti on koko tähänastisen uransa edustanut kasvattajaseuraansa muutamaa Mestis-lainaa lukuun ottamatta. Debyytin Liikonen teki Liiga-kaukaloissa kaudella 2020–21 ja yhteensä hän on pukenut pelipaidan päälleen Liigassa 35 kertaa. Otteluista 29 kertyi tilille tällä kaudella, ja pistetili karttui yhden maalin ja yhden syöttöpisteen verran.

– Kaipasin uutta maisemaa, joten tulen JYPiin hyvillä fiiliksillä. Hirveästi en vielä kaupungista tiedä, mutta odotan innolla, että pääsen näkemään kannattajat hallilla, Liikonen ilakoi.

– Olen vahva kamppailija, mutta Jyväskylässä haluan kasvaa vielä kiekollisesti rohkeammaksi ja uskaltaa pelata kiekolla enemmän.

JYP on tähän mennessä tehnyt ensi kautta koskevan sopimuksen maalivahdin, kuuden puolustajan ja 11 hyökkääjän kanssa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle