JYPin runko hajoaa – Gardiner, Winberg, Christoffer ja Rooba jättävät hurrikaanipaidan

LIIGA / Uutinen
Gardiner edusti JYPiä kolmen kauden ajan.
Neljä jyväskyläläisten runkopelaajaa jättää Hippoksen taakseen.

JYP tiedotti torstaina, etteivät Reid Gardiner, Tobias WinbergBraden Christoffer ja Robert Rooba jatka seurassa. 

28-vuotias Gardiner oli kolmen JYP-kautensa aikana seuran paras maalintekijä. Päättyneellä kaudella hän iski 49 otteluun 24 maalia. Viime kaudella Gardinerista tuli JYPin seurahistorian kolmas Aarne Honkavaara -palkinnon voittanut pelaaja, kun hän voitti Liigan maalikuninkuuden 27 osumalla.

Gardinerin kanssa kaudeksi 2021–22 Jyväskylään siirtynyt Christoffer kunnostautui hurrikaanipaidassa jäähyaitiossa, sillä kanadalainen merkkautti kolmella kaudella 154 otteluun 343 rangaistusminuuttia. Kahdesti JYP-paidassa 30 pisteen rajan rikkonut keskushyökkääjä oli seuran varakapteeni ensimmäisellä kaudellaan.

Kasvattajaseurastaan HIFK:sta ensin lainalla kaudella 2021–22 pelannut ja sittemmin pysyvästi JYPiin siirtynyt Winberg murtautui päättyneellä kaudella Suomen maajoukkuerinkiin, kun hän pelasi joulukuussa Sveitsin EHT-turnauksessa.

25-vuotias puolustaja kellotti menneellä kaudella koko Liigassa seitsemänneksi eniten peliaikaa, kun hän pelasi iltaa kohden 22 minuuttia ja seitsemän sekuntia. Ruotsalaislehti Expressen kertoi aiemmin maaliskuussa Winbergin siirtyvän ensi kaudeksi MoDon riveihin SHL:ään.

Kaudeksi 2016–17 Jyväskylään siirtynyt Rooba pelasi seurassa kaiken kaikkiaan 372 ottelua, joissa hän merkkautti 148 (87+61) tehopistettä. 30-vuotiaan virolaisen uran paras kausi nähtiin kaudella 2020–21, kun hän iski 30 maalia ja sijoittui toiseksi Liigan maalipörssissä.

Huippukauden jälkeen hän siirtyi KHL:ään, mutta palasi sieltä Jyväskylään kaudeksi 2021–22, jolloin hänestä tuli JYPin seurahistorian toinen ulkomaalaiskapteeni. Rooba luopui kapteeniudestaan päättyneen kauden aikana.

JYPin runkopelaajista myös Liigan arvokkaimmaksi palkittu Jerry Turkulainen jättää seuran. Seura tiedotti asiasta jo helmikuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle