Ruotsalainen Johan Pennerborn siirtyy JYPin päävalmentajaksi – Heiskanen ja Hämäläinen jatkavat valmennustehtävissä

LIIGA / Uutinen
Mikko Heiskanen ja Tommi Hämäläinen (taustalla) jatkavat Johan Pennerbornin valmennusryhmässä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ruotsalainen Johan Pennerborn on JYPin uusi päävalmentaja.

Ruotsalainen Johan Pennerborn on JYPin seuraava päävalmentaja. Hän solmi seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Seura tiedotti asiasta torstaina.

Pennerborn siirtyy Jyväskylään monikansallisessa ICEHL-liigassa pelaavan Graz 99ersin penkin takaa. Hän luotsasi itävaltalaisjoukkuetta kahden viime kauden ajan. 52-vuotias ruotsalainen on ollut myös SHL-seura Färjestadin päävalmentajana kausina 2016–22.

Hänen alaisuudessaan seura selvisi kolmesti SHL:n puolivälieriin ja kerran välieriin. CHL:ssä Pennerborn johdatti joukkonsa kerran puolivälieriin, ja tie nousi kahdesti pystyyn ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

– Teimme erittäin laajan ja yksityiskohtaisen haku- ja rekrytointiprosessin JYPin päävalmentajan työnkuvaan tämän kevään aikana ja vastaanotimme paljon erinomaisia hakemuksia tehtävään, JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela kommentoi seuran tiedotteessa.

– Seurana meillä oli erittäin selkeä näkemys ja vaatimukset hakijoiden kohdalla siitä, että halusimme saada uudeksi päävalmentajaksi ihmisen ja johtajan, jolla on ennen kaikkea hallussaan modernit ihmisjohtamisen taidot sekä laajaa kokemusta ja vahvaa osaamista eurooppalaisen huipputason jääkiekosta päävalmentajana, Korpela jatkoi.

Pennerborn kertoi tiedotteessa neuvottelujen seuran kanssa jatkuneen jo pitkään.

– Olen erittäin innoissani saamastani mahdollisuudesta toimia JYPin päävalmentajana seuraavien kausien aikana. Yhteisen matkan aloittaminen seuran, joukkueen, kannattajien ja koko paikallisen kiekkoyhteisön kanssa on itselleni todella merkityksellistä. Kävin seuran kanssa todella pitkän ja intensiivisen haastattelu- ja rekrytointiprosessin lävitse viimeisten viikkojen aikana, Pennerborn kommentoi tiedotteessa.

JYPin tiedotteessa kerrotaan myös, että Pennerbornin valmennusryhmän täydentävät väistyvä päävalmentaja Mikko Heiskanen, Juha-Pekka Haataja sekä maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen. Seuran fysiikkavalmentajana jatkaa Ville-Veikko Pohjanvirta. Kaikkien sopimukset ovat yksivuotisia.

Viime kaudella valmennusryhmässä työskennellyt Tommi Hämäläinen siirtyy JYPin Liiga-joukkueen taito- ja yksilövalmentajan tehtävään.

» Lähetä palautetta toimitukselle