Kerälä laukoi Jokipojat kultajahtiin

MESTIS / Haastattelu
Jokipoikien ja LeKin välinen kolmas välierätaisto tarjosi joensuulaisyleisölle vauhdikasta draamaa, kun pitkään tasaisena pysynyt koitos kääntyi isäntien eduksi vasta jatkoerässä. Joensuulaisten sankari oli voittomaalin tehnyt Antti Kerälä, joka oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen mies.

Ottelun ratkaissut Antti Kerälä oli pelin tauottua silmin nähden onnellinen mies. Jokipojat eteni Mestiksen loppuotteluihin nyt toisena kautena peräkkäin.

– On se suuri helpotus, että saatiin ottelusarja nyt katki, Kerälä iloitsi.

– Vähän tuskastutti, kun ei saatu aikaisemmin maalia aikaan, mutta onneksi peli kääntyi meille sitten, hän jatkoi.

Pitkään näytti siltä, että mittelöä 2–1-maalein johtaneet lempääläläiset vievät voiton ja pitkittävät ottelusarjan ratkaisua. Sitkeän yrittämisen tuloksena joensuulaiset kuitenkin pääsivät tasoihin Matti Näätäsen viimeistelemällä maalilla vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, ja ratkaisu siirtyi jatkoerään.

Voittomaali syntyi Jokipoikien vastahyökkäyksen tuloksena. Jani Savolainen tarjoili kiekon Kerälälle, joka pyssytti sen ohi ottelussa hyvin pelanneen LeKi-vahti Markus Korhosen.

– Mä kattelin keskialueelta jo, että antaako Jani sen kiekon, ja sieltähän se tuli kohdilleen. Lauoin sinne päin, ja sattui menemään sisään, Kerälä kuvaili.

23-vuotias HPK-kasvatti on ollut kuluvalla kaudella erinomaisessa vireessä. Kerälä voitti runkosarjassa Jokipoikien sisäisen pistepörssin 45 ottelussa tekemillään 10+38=48 tehopisteellä.

Vauhti ei ole hyytynyt edes pudotuspeleissä, sillä sillä sunnuntain voittomaali oli jo Kerälän viides osuma kuudessa pudotuspelikamppailussa. Lisäksi hän on syöttänyt kaksi maalia.

Myös Jokipojat joukkueena on tällä hetkellä suorastaan loistavassa vireessä, sillä joensuulaisryhmittymä on voittanut jo peräti 13 edellistä otteluaan. Puolivälierä- ja välieräpeleissäkin Kiekko-Vantaa ja LeKi molemmat kaatuivat suoraan otteluvoitoin 3-0.

– Ei noita voittoja sinällään tule ajateltua, vaan peli kerrallaan mennään eteenpäin. Kieltämättä hyvin kulkee kuitenkin, Kerälä totesi.

Jokipoikien finaalivastustaja ei ole vielä varmistunut. Vastaan tulee ottelusarjan KooKoo–D-Team voittaja, ja tällä hetkellä otteluvoitot ovat KooKoon eduksi lukemin 2-1.

Kerälälle ei ole väliä, kumpi ryhmittymistä lopulta asettuu joensuulaisten kilpakumppaniksi finaaleihin.

– Ei ole mitään väliä. Yhtä kovia joukkueita ovat varmasti molemmat.

– Meillä on ollut kauden alusta asti hyvä henki. Nyt lähdetään metsästämään kultaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle