Kiekko-Pojat ja KeuPa aktiivisina pelaajarintamalla, Hokille uusi urheilujohtaja

MESTIS / Uutinen
Oskari Utriainen vaihtaa Espoosta Keski-Suomen maisemiin.

Joensuun Kiekko-Pojat jatkoi tulevan kauden joukkueensa rakentamista tekemällä sopimukset puolustaja Vertti Svenskin ja hyökkääjä Niilo Suvannon kanssa. Suvannon sopimus on yksivuotinen, Svenskin mallia 1+1.

Oululaislähtöinen Suvanto siirtyy Joensuuhun KooKoon U20-joukkueesta, jossa pelasi kolme edelliskautta. Päättyneellä kaudella 20-vuotias hyökkääjä teki runkosarjassa 43 ottelussa tehot 19+29. Pudotuspeleissä pistetili karttui kahdeksassa pelissä seitsemällä tehopisteellä.

Vasta 16-vuotias Svensk on joensuulaisjoukkueen omia kasvatteja. Mennyt kausi Svenskillä kului Kiekko-Poikien U20-joukkueessa ikäluokan Mestiksessä. Puolustaja teki 40 ottelussa tehot 5+15. Svensk on pelannut aiemmin myös neljä poikien maaottelua.

Joensuulaisseura teki myös jatkosopimukset puolustaja Niklas Grönlundin sekä hyökkääjistä Patrick Isiguzon ja Jasper Viitalan kanssa. Grönlund aloitti päättyneen kauden TUTOssa, mutta siirtyi joulukuussa Joensuuhun. JoKP-paidassa 22-vuotias puolustaja pelasi kaikkiaan 36 runkosarja- ja pudotuspeliottelua tehoin 2+7.

Yhdysvalloista kotimaahan kuluvaksi kaudeksi palanneelle Isiguzolle mennyt kausi oli ensimmäinen miesten sarjoissa. 22-vuotias EPS-kasvatti teki runkosarjassa 46 kamppailussa 23 tehopistettä ja pudotuspeleissä nakutti seitsemään otteluun pisteet 3+1. 

Espoosta Joensuuhun siirtynyt 22-vuotias Viitala pelasi runkosarjassa 43 ottelua ja teki niissä tehot 7+8. Pudotuspeleissä hän merkkautti seitsemässä ottelussa yhden syöttöpisteen.

KeuPalle jatkajia ja uutta väriä 

KeuPa avasi pelin myös tulevan kauden osalta kuudella pelaajasopimuksella. Keuruulaisryhmään jatkosopimukset tekivät maalivahti Juho Helander ja hyökkääjä Konsta Keteli. Uusina niminä Keski-Suomeen siirtyvät puolestaan Kiekko-Espoota edustaneet Aaro Kesäjärvi ja Oskari Utriainen sekä Tino Aunala ja Otto Jaatinen.

22-vuotiaalle Helanderille mennyt kausi oli ensimmäinen miesten sarjoissa. Hän pelasi kauden aikana 15 ottelua torjuntaprosentilla 88,8. Ketelille tuleva kausi on jo neljäs KeuPa-paidassa. Päättyneellä kaudella 25-vuotias hyökkääjä teki 45 ottelussa pisteet 10+11.

Utriaiselle Mestis-pelejä on kertynyt vyölle jo kolmelta edelliskaudelta. Päättyneellä kaudella 21-vuotias hyökkääjä pelasi 29 ottelua ja teki niissä tehot 5+1. Kesäjärven kausi kului puolestaan Kiekko-Espoon U20-joukkueessa, jonka takalinjoilla raamikas (189cm/92kg) puolustaja merkkautti 43 ottelussa tehot 2+12.

Aunala, 20, ja Jaatinen, 20, pelasivat päättyneen kauden U20 SM-sarjassa: Aunala puolusti JYPin takalinjoilla ja Jaatinen hyökkäsi KalPan riveissä. Varakapteeninakin toiminut Aunala keräsi 43 ottelussa tehot 3+17, kun taas kapteenin roolissa ollut Jaatinen oli joukkueensa paras pistemies iskettyään 47 otteluun tehot 7+44.

Valmennustaan KeuPa vahvistaa maalivahtivalmentaja Riku-Petteri Luomalla. 24-vuotiaalla Luomalla on aiempaa valmentajakokemusta kolmen kauden ajalta JYPin naisten joukkueesta sekä Suomi-sarjajoukkue Liikunnan Riemusta, jonka maalivahtivalmentajana hän toimi päättyneellä kaudella.

Luottopuolustaja Rautiala jatkaa Vantaalla

Kiekko-Vantaakin teki kiinnityksen tulevan kauden joukkueeseen sopimalla jatkosta puolustaja Ville Rautialan kanssa. 24-vuotiaalle puolustajalle alkava kausi on kolmas peräkkäinen ja kaikkiaan viides lohinutussa. Välissä hän kävi pelaamassa yhden kauden Kiekko-Espoossa.

Päättyneellä kaudella Rautiala pelasi uransa tehokkaimman kauden Mestiksessä, kun hän iski 43 ottelussa tehot 3+7. Vantaalaisjoukkueella on nyt kasassa kaikkiaan 10 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Neljä edelliskautta vantaalaisten takalinjoilla luutinut Nikke Kettukangas sen sijaan päättää pelaajauransa ja aloittaa vantaalaisseuran fysiikkavalmentajan tehtävissä. 31-vuotias Kettukangas pelasi urallaan kaikkiaan 390 Mestis-ottelua. Hän edusti Kiekko-Vantaan lisäksi Espoo Unitedia, SaPKoa sekä HCK:ta.

Vantaalaisseura taustoilla tapahtuu myös muutosta, kun seuran pelaajakoordinaattorina ja viestinnästä vastaavana toimineen Mikko Mannosen rooli kasvaa. Mannosen uusi rooli on operatiivinen johtaja ja hänen tehtäviinsä kuuluu laajasti kaupallisen sekä urheilullisen puolen tehtäviä. Mannonen muun muassa vastaa urheilupuolella Mestis -ja U20 -joukkueen rakentamisesta yhdessä valmennuksen kanssa.

Hermekselle ensimmäinen jatkaja uudelle kaudelle

Neljänneksi päättyneellä kaudella sijoittunut Hermes aloitti tulevan kauden kokoonpanon rakentamisen tolppien välistä. Kokkolalaisjoukkue teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen maalivahti Jesse Haukan kanssa.

Haukka siirtyi Hermeksen U20-joukkueeseen kaudeksi 2021-22. Ensimmäiset Mestis-ottelunsa 22-vuotias torjuja pelasi viime kaudella ja päättyneellä kaudella hänelle kokkolalaisveräjällä kertyi runkosarjassa 26 ottelua torjuntaprosentilla 90,5. Pudotuspeleissä Haukka pelasi myös kolmessa ottelussa.

Hokille uusi johtaja urheilupuolelle

Sarjapaikkansa karsintojen kautta säilyttäneen Kajaanin Hokin johtoportaassa tulee muutosta, sillä joukkueen urheilutoimenjohtaja Jukka Niiranen jättäytyy sivuun tehtävistään. Aiemmin myös valmennustehtävissä kajaanilaisseurassa toiminut Niiranen hoiti urheilutoimenjohtajan virkaa kaudesta 2020-2021 lähtien.

Kajaanilaisseuran uusi urheilujohtaja on Ossi Kemppainen. Hän on pelannut seurassa juniorivuosinaan. Kemppaiselta löytyy taustaa pelaajatarkkailijan tehtävistä.

Ovet käyvät myös toiseen suuntaan

Mestiksestä ovet käyvät myös toiseen suuntaan, kun pelaajia suuntaa muihin sarjoihin ja ulkomaille. Mestiksen parhaan pelaajan Leo Ringin on uutisoitu suuntaavan KalPaan, ja muun muassa Niko Lahtinen on suuntaamassa Hockeyettaniin eli Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

Jokereissa ja KOOVEEssa päättyneellä kaudella pelanneen Lahtisen uusi seura on Visby/Roma. Hyökkääjä iski Mestis-kaudella 34 pistettä (17+17) yhteensä 40 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle