Mestis-viikko: Siirtorajalla tapahtui, JoKP joutui evakkohallistaan evakkoon

MESTIS / Artikkeli
Mestiksen pistekärki Leo Ring vaihtoi KeuPa-nutun IPK:n karhupaitaan.
Mennyt Mestis-viikko piti sisällään viiden pelipäivän lisäksi myös siirtotakarajan, jossa nähtiinkin pelaajaliikennettä seuroihin ja niistä pois. Kiekko-Poikien ja FPS:n lauantaisen kohtaamisen pelipaikka puolestaan vaihtui pikahälytyksellä jään rikkouduttua.

Viikon arkipelit korkattiin kahdella nollapelillä, kun Kiekko-Pojat murskasi tiistaina KOOVEEn lukemin 6–0 ja seuraavana päivänä Kiekko-Espoo nollasi KeuPan 4–0-lukemin. Torstaina nähtiin vielä viikon kolmas kotivoitto ennen viikonlopun vilkkaita kierroksia Hermeksen kellistettyä Hokin. Viikonloppuna IPK ja Jokerit jatkoivat vahvaa virettään.

Torstaina sulkeutui myös Mestiksen siirtoraja, ja liikennettä nähtiinkin seuroissa runsaasti. Isoin siirtoyllätys oli pistepörssin kärkinimi Leo Ringin siirtyminen KeuPasta sarjakärki IPK:n nuttuun. Myös KOOVEEn Jeremi Wehmas, Santtu Hakanen ja Niko Lahtinen siirtyivät sarjan sisällä, kolmikon uusi seura on Jokerit.

TUTO vahvistui niin ikään kovalla kaksikolla, kun Aleksi Anttalainen siirtyi Turkuun SaiPasta ja Oliver Suni Lukosta loppukauden kattavilla vuokrasopimuksilla. Lähtijäpuolella oli Esko Gröhn, joka siirtyi sarjatasoa alemmas Muik Hockeyn paitaan.

RoKi vahvistui kokeneella Lauri Huhdanpäällä, Kiekko-Pojat lainasopimuksella Lukosta siirtyneellä Kim Niemisellä, karsintoihin valmistautuva FPS kanadalaishyökkääjä Jack Jefferssillä ja Hermes SaiPan U20-joukkueesta siirtyneellä Veeti Kilpeläisellä. IPK sai riveihinsä lainavahvistuksena Liigasta Viljam Sandvikin ja Ketterä Väinö Liikosen.

Ringin lisäksi Arturs Andzans lähti KeuPasta, suuntanaan HPK. Henri Kyllönen siirtyi puolestaan Hokista Suomi-sarjaan SaPKoon.

Viikon onnistujat

Sarjan kärkijoukkueet olivat menneellä viikolla kovia, kun sekä IPK, Jokerit että Kiekko-Espoo voittivat kukin viikon molemmat ottelunsa. Kärjen puhtaan pelin viikon täydensi sarjakakkosena olevan Ketterän voitto viikon ainoasta pelistään.

Kärkinelikon takana myös Hermes pelasi vahvan viikon, kun kokkolalaiset voittivat kummankin pelinsä ja olivat espoolaisten ohella ainoa joukkue, joka nappasi täydet kuusi pistettä pussiinsa.

Pelaajista roolia ottivat eritoten maalivahdit, ja viikon peleissä nähtiinkin yhteensä kolme nollapeliä. Erityisen vakuuttavasti torjui Jokerien Ville Kolppanen, joka päästi kahdessa ottelussa taakseen ainoastaan yhden maalin ja kirjautti lisäksi tilastoihinsa yhden syöttöpisteen.

Ville Kolppanen esiintyi vahvasti.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Viikon pettymykset

Viikon suurin pettymys oli KeuPa. Keuruulaisjoukkue hävisi viikon kolme otteluaan murskaavalla maalierolla 2–17 ja jäi kahdesti nollille.

Pettymys oli myös keuruulaisten ratkaisu luopua tehotykistään Ringistä. Joukkue on tukevasti kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta tästä huolimatta seura joutui päästämään tähtihyökkääjänsä kilpailevan seuran riveihin. Ratkaisulle on vaikea keskiä muuta syytä, kuin äärimmäisen vaikea taloudellinen tilanne.

Vaikeaa on mitä ilmeisimmin myös Tampereella, jossa KeuPan kanssa samasta pudotuspelipaikasta kamppaileva KOOVEE päästi kolme pelaajaansa Jokereihin. Edellisviikolla ulkomaille siirtyi puolestaan kultakypärä Janne Seppänen.

Molemmat seurat ovat esiintyneet kaukalossa alavireisesti, eikä ohentunut materiaali ainakaan helpota tilannetta. Pelastukseksi kuitenkin voi koitua se, että myöskään Hokki ei ole saanut peliään täysin uomiinsa. Kajaanilaiset ovat seitsemän ottelun tappioputkessa, ja kymmenen pisteen eron KOOVEEseen ja karsintarajaan kiriminen näyttää epätodennäköiseltä.

Viikon yllättäjä

Jokereiden Hannes Häkkilä iski kauden ja samalla uransa neljännen Mestis-maalin TUTOn verkkoon. Erityismaininnan ansaitsee se, että puolustajan osumista puolet ovat olleet jatkoajalla syntyneitä voittomaaleja.

Muita harvinaisempia maalintekijöitä nähtiin perjantain KOOVEEn ja K-Espoon ottelussa. KOOVEEn ainokaisen iski Nikolai Hakala, jonka edellinen maali syntyi lokakuun alkupuolella. Välissä hyökkäjää ehti pelata 35 ottelua ilman maalia. Espoolaisille osui puolestaan Noel Pietilä, jonka kauden kaikki kolme maalia ovat syntyneet KOOVEEn verkkoon.

Hakala päätti pitkän maalittoman putkensa.
Kuva © Jarno Hietanen

Viikon erikoisuus

Lauantainen Joensuun Kiekko-Poikien ja FPS:n kohtaaminen tarjosi erikoisia tilanteita. JoKP on pelannut koko kauden Outokummun jäähallissa evakossa Mehtimäen jäähallin mittavaa remonttia. Ennen ottelua Outokummun hallin jää kuitenkin rikkoutui, ja peli jouduttiin siirtämään pikakomennuksella Joensuuhun: Mehtimäen harjoitusjäähalliin.

Ottelun voittajaksi selviytyi jatkoajalla lukemin 5–4 kotijoukkue, sankarinaan Ivo Sedláček.

Alkavan viikon kiinnostavimmat ottelut

Heti keskiviikkona nähdään kahden kovavireisen joukkueen ja kahden tulisieluisen valmentajan kohtaaminen, kun Marko Tuomaisen IPK ja Jonne Virtasen TUTO iskevät yhteen.

Perjantaina edessä on mahdollinen karsintasarjan ennakkonäytös, kun FPS ja Hokki kohtaavat Forssassa, ja lauantain herkkupalana toimii Jokerien ja Kiekko-Espoon viimeinen keskinäinen kohtaaminen runkosarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle