Mestis-viikko: Sarjataulukon keskellä tilanne jatkuu tiiviinä, FPS vaikeuksissa

MESTIS / Artikkeli
FPS on jumittunut Mestiksen hännille ja kaipaa pikaista piristystä otteisiinsa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Vuoden viimeinen Mestis-viikko tarjosi back to back -otteluita, roppakaupalla maaleja ja mielenkiintoisen paluun jääkiekkokaukaloihin.

Mestiksen syyskausi on pelattu ja vuoden viimeinen Mestis-viikko tarjosi jääkiekkoviihdettä 12 ottelun verran. Suunnitteilla oli pelata yksi ottelu enemmän, mutta Keuruun jäähallin jää ei kestänyt aivan vuoden loppuun asti. KeuPan ja KOOVEEn välinen mittelö siirtyi tulevaisuuteen.

Pelaajaliikenne oli kuluneella viikolla kohtuullisen vilkasta. Valtteri Kakkonen siirtyi IPK:n joukkueesta Liigaan paikkaamaan HIFK:n katastrofaalista puolustajien loukkaantumissumaa. IPK puolestaan vahvisti rivejään, kun Verneri Hellman saapui iisalmelaisjoukkueeseen lainasopimuksella Ässistä. KalPan U20-joukkueessa pelannut IPK-kasvatti Otto Jaatinen vahvisti IPK:n rivejä viikon otteluissa Hokkia vastaan.

Kokenut Liiga-pelaaja Miro Karjalainen nähtiin torstaina todella pitkän pelitauon ja kuntoutusjakson jälkeen FPS:n paidassa. Kiekko-Vantaa menetti puolestaan ykkösmaalivahtinsa, kun Paavo Hölsä käytti sopimuksensa ulkomaanoption.

Ketterä ja Jokerit kuroivat IPK:n etumatkaa Mestiksen kärjessä hieman kiinni. Ketterä takoi JoKP:n verkkoon viikon kahdessa ottelussa kymmenen maalia ja otti mukaansa täydet pisteet molemmista. Jokerit oli myös vahva tehden niin ikään kymmenen maalia kahdessa ottelussa ja kasvatti pistetilannettaan viidellä pisteellä.

Sarjataulukon keskivaiheilla tilanne on todella tiivis. Neljännen ja kymmenennen joukkeen välillä on kymmenen pisteen ero ja kuluneellakin viikolla joukkeet pelasivat keskenään sopivasti ristiin.

Sarjan häntäpäässä Hokki ja KOOVEE repivät hitaasti eroa viimeiseksi jumittuneeseen FPS:aan. Toki pelejä on vielä paljon runkosarjassa jäljellä ja kolmella viimeiselläkin joukkueella on vielä täydet mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin.

Viikon onnistuja

Imatran Ketterä oli viikon kahdessa ottelussaan todella tehokas ja hyvä. Alkukauden yllättäjäjoukkue JoKP joutui toteamaan Ketterän hyvän vireen kahteen kertaan. Kymmenen tehtyä maalia ja kuusi pistettä on väkevä näyte siitä, että viime vuosien kestomenestyjä on hyvässä iskussa.

Viikon pettymys

FPS painii tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa. Pistepussi ei kartu riittävällä tahdilla ja vaihtuvuutta on ollut pelaajien ja valmennuksen osalta.

TUTO ja Jokerit tekivät forssalaisten verkkoon yhteensä yhdeksän maalia ja FPS onnistui tekemään kahdessa ottelussa vain kaksi maalia. FPS:n on saatava pelinsä ojennukseen, tai edessä on todella vaikea kevätkausi.

Viikon yllättäjä

Yhteensä 470 päivää loukkaantumisen takia sivussa peleistä ollut Karjalainen pääsi vihdoin takaisin kilpailullisen jääkiekon pariin. Karjalaisen paluu jäille ja Mestikseen tuli hieman puskista, mutta pelikuntoon tervehtyminen oli tietysti positiivinen uutinen.

Viikon erikoisuudet

Keuruun jäähallissa oli niin sanotusti tilanne päällä, kun jääkiekon osalta keskeinen elementti eli jää petti hieman ennen KeuPan ja KOOVEEn välistä ottelua. Sattuuhan näitä, mutta onneksi harvakseltaan.

Kiekko-Vantaan ja Kiekko-Espoon välisissä kahdessa peräkkäisessä ottelussa nähtiin aikamoiset karkelot. Ensin vantaalaiset hävisivät kotonaan 4−6 ja seuraavana iltana olivat sitten Espoossa tylyjä vieraita voittaen ottelun 5−0.

Molemmissa otteluissa Kiekko-Vantaan maalivahdit urakoivat yli 30 torjunnan verran, kun Kiekko-Espoon torjuntalukemat olivat toisessa päässä maltillisemmat.

Tulevien viikkojen mielenkiintoisimmat ottelut

Tulevalla viikolla Mestiksessä pelataan 12 ottelua. KeuPalla on mahdollisuus hämmentää sarjataulukon keskellä oikein kunnolla, kun se kohtaa viikon aikana TUTO:n, KOOVEE:n ja JoKP:n.

Sarjajohtaja IPK kohtaa viikon kahdessa ottelussaan Jokerit ja Kiekko-Espoon. Saako IPK jatkettua voittojen tiellä, kun se sai tappioputkensa poikki vuoden viimeisessä kotiottelussaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle