Mestis-viikko: Kajaanissa Selänteiden ilta, sarjan häntäpää tiivistyi

MESTIS / Artikkeli
KeuPa nousi KOOVEEn kanssa tasapisteisiin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Mestis-viikko nosti esiin paitsi seuroja, myös yksilöitä. Kajaanissa parrasvalot varastivat lauantai-iltana Selänteen veljekset Eetu ja Leevi. Veljeksistä Eetu iski Hokin avausmaalin ja toisessa erässä velipoika Leevi lisäsi johtoa, isoveljen syötöstä. Osuma oli Leevi Selänteelle ensimmäinen Mestiksessä. Kaiken kukkuraksi ottelua ja Hokin paluuta voittokantaan seurasi katsomossa myös veljesten isä, kiekkolegenda Teemu Selänne.

Samaan aikaan Rovaniemellä toisen NHL-legendan, Matthew Barnabyn poika Matthew Barnaby onnistui ensimmäisen Mestis-maalinsa teossa.

Viime kaudella mestaruuteen ylivoimaisesti purjehtinut Kiekko-Espoo on ajautunut yllättäviin vaikeuksiin. Lauantaina espoolaiset saivat viikon ainoaan otteluunsa Turkuun mukaan viisi bussilastillista kannattajia, mutta tuloksena oli kannustuksesta huolimatta kuudes perättäinen tappio. Sarjasijoitus on valahtanut jo kuudenneksi.

Lauantaina noin 250 espoolaiskannattajaa todisti Kiekko-Espoon niukkaa tappiota TUTOlle. Tappio oli hallitsevalle mestarille jo kuudes peräkkäinen.
Kuva © Timo Savela

Viikon onnistujat

Joukkueista IPK, Jokerit ja RoKi onnistuivat voittamaan viikon kaikki ottelunsa, kukin pelasi kaksi ottelua kotonaan. Kahteen voittoon ylsivät myös kolme ottelua pelanneet JoKP, TUTO sekä KeuPa, jonka molemmat voitot tulivat jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Erityisesti IPK jatkaa vahvaa porskuttamistaan sarjan kärkipaikalla ja on repinyt piste-eron ottelun enemmän pelanneeseen Ketterään jo kymmeneen pisteeseen. 

Pelaajista kovassa pistevireessä oli JoKP:n kakkosjetu Niklas MeriläinenKristjan KombeIvo Sedlacek. Kolmikko jäi nollille 8–2-rökäletappiossa Jokereille, mutta ketju nakutteli viikon kahdessa muussa ottelussa hurjat tehot: Meriläinen 2+3, Kombe 0+6 ja Sedlacek 4+0.

Viikon pettymykset

Sarjan alempaan kastiin jumiutuneet FPS, Kiekko-Vantaa ja KOOVEE hävisivät kukin viikon molemmat ottelunsa.

FPS ja K-Vantaa olivat pitkillä vierasmatkoilla, FPS kohtasi RoKin kahdesti ja vantaalaiset vierailivat Iisalmessa ja Kajaanissa. KOOVEE saalisti kotonaan pisteen KeuPalta, mutta taipui perjantain vierasottelussa Hermekselle.

Samaan aikaan takaa tulevat KeuPa ja Hokki lihottivat pistepussiaan viikon otteluissa, joten tilanne pudotuspeli- ja karsintarajojen tuntumassa kävi entistäkin kutkuttavammaksi. K-Vantaa, KOOVEE ja KeuPa ovat tasapisteissä sijoilla 9–11 ja Hokkikin vaanii ainoastaan kahden pisteen päässä.

Viikon yllättäjät

Viikon yllättäjä oli kaksi voittoa ja neljä sarjapistettä saalistanut KeuPa. Joukkue haki arvokkaan vierasvoiton Hakametsästä ja onnistui kaatamaan voittomaalikilpailussa sarjakolmosena olevan Hermeksen.

KeuPan viikko meni positiivisissa merkeissä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Pelaajista yllätyksenä voidaan pitää Hermeksen Santeri Sulkun hattutemppua KOOVEEn verkkoon perjantain ottelussa. Ennen täysosumailtaa 19-vuotias hyökkääjä oli kirjauttanut kauden ja uransa kahdeksassa Mestis-ottelussa tehot 1+0.

Viikon erikoisuus

Viikon erikoisin tilanne nähtiin perjantaina Iisalmessa IPK:n ja K-Vantaan kohdatessa. IPK pääsi toisen erän puolivälin lähestyessä ylivoimalle, josta muodostuikin melkoinen sirkus. Ensin vantaalaisten Olli Maansaari onnistui viemään vieraat kahden maalin johtoon alivoimalla, ja samassa ajassa Olli Taimi korvasi Paavo Kohosen IPK-maalilla.

40 sekuntia myöhemmin Kasper Lundell vei vantaalaiset jo 5–2-johtoon, jälleen alivoimalla. Tämän osuman jälkeen Kohonen palasi tolppien väliin. Tilanteet eivät kuitenkaan jääneet vielä tähänkään, kun IPK:n Pekka Suhonen onnistui kavennusmaalin tekemisessä vielä saman ylivoiman aikana.

IPK kiri lopulta vauhdikkaassa ottelussa 6–5-voittoon vahvan kolmannen erän ansiosta.

Alkavan viikon nostot

Keskiviikkona Tikkurilassa pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun tasapisteissä sarjataulukossa majailevat K-Vantaa ja KOOVEE iskevät yhteen. Seuraavana päivänä KOOVEE isännöi puolestaan iskuetäisyydellä taulukossa vaanivaa Hokkia.

Viikon kohokohta lienee kuitenkin launtai-iltana Keravalla nähtävä kärkikamppailu, jossa sarjanelonen Jokerit ja sarjakärki IPK iskevät yhteen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle