SS: Hurjat pisteet takonut Ring suuntaa IPK:sta Liigaan, uusi iisalmelaiskäskijä saapuu Joensuusta

MESTIS / Uutinen
Tehokas kausi Mestiksessä toi Ringille liigapaikan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
IPK:ssa Mestiksen mestaruutta juhlinut ja sarjan pistepörssin nimiinsä vienyt Leo Ring jatkaa uraansa liigakentillä. Iisalmelaisseuran uusi päävalmentaja on puolestaan Simo Karjalainen.

Leo Ring siirtyy ensi kaudeksi KalPan riveihin, uutisoi Savon Sanomat. Ring aloitti päättyneen kauden KeuPassa, mutta siirtyi siirtotakarajalla IPK:n miehistöön, jossa hän pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Mestiksen mestaruutta.

Ringin kausi oli onnistunut, sillä hän voitti Mestiksen pistepörssin iskemällä 49 otteluun 65 (20+45) pistettä. Pelaajat äänestivät hänet myös sarjan parhaaksi pelaajaksi. Helsinkiläislähtöinen hyökkääjä keräsi pudotuspeleissä 14 ottelussa tehot 5+7.

Iisalmelaisryhmä aloittaa tulevalla kaudella myös uudessa komennossa, kun mestaruuteen joukkueen johdattanut päävalmentaja Marko Tuomainen suuntaa Liigaan Jukurien päävalmentajaksi.

IPK:n uusi päävalmentaja on SS:n tietojen mukaan viime kaudet Joensuun Kiekko-Poikia luotsannut Simo Karjalainen. Karjalaisella oli sopimus ensi kaudestakin joensuulaisseuran kanssa, mutta osapuolet purkivat sen kauden päätyttyä. 36-vuotias Karjalainen astui päävalmentajan tehtäviin kesken kauden 2022–23 ja oli sitä ennen Kiekko-Pojissa apuvalmentajan tehtävissä. Hänellä on myös taustaa joensuulaisten eri juniorijoukkueiden valmennuksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle