"Miketön" Leijonat isoin muutoksin kohtalonotteluun: Larmi maalissa, Jukurit-ketju hyökkäyksessä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Emil Larmi saa torjuntavastuun puolivälierässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Heikosti alkulohkossa pelannut Suomi kohtaa puolivälierissä A-lohkossa tappioitta ensimmäiseksi sijoittuneen Ruotsin. Joukkueiden edellinen puolivälieräkohtaaminen on keväältä 2019, jolloin Leijonat juhli kolmatta maailmanmestaruuttaan.

Suomi matkusti Prahasta Ostravaan, jossa se kohtaa A-lohkossa pelanneen Ruotsin. Leijonilla alkulohko meni ailahtelevasti, kun taas Ruotsi voitti jokaisen ottelunsa. 

Joukkueet ovat kohdanneet ennen torstai-illan kamppailua kolmesti puolivälierävaiheessa, joista viimeisin on Leijonien mestaruusvuodelta 2019. Kevään 2019 lisäksi Suomi on juhlinut voittoa vuonna 2000 ja Ruotsi pudotti Leijonat kevään 2003 kotikisoissa jatkosta. 

Ruotsilla on tämän vuotisissa MM-kisoissa jalkeilla vahva joukkue ja joukkueessa on 18 NHL-pelaajaa. Isoimmat tähdet ovat Buffalo Sabresin Rasmus Dahlin, Pittsburgh Penguinsin Erik Karlsson sekä Tampa Bay Lightningin Victor Hedman

Suomen kokoonpanoon tulee Mikael Granludin pelikiellon myötä muutoksia. Hannes Björnisen johtamaan ykkösketjuun Pekka Jormakan tontille tulee kakkosketjusta Iiro Pakarinen. Jormakka on Jukureista tuttujen Konsta Heleniuksen ja Patrik Puistolan kaverina kolmosketjussa. 

Sveitsiä vastaan kokoonpanon ulkopuolella ollut Valtteri Puustinen palaa kokoonpanoon pelaten nelosketjussa. Puolustuskahdeksikko säilyy ennallaan. Emil Larmi aloittaa Leijonien maalilla haparoivasti aiemmassa ottelussa torjuneen Harri Säterin ollessa luukkuvahtina. 

Leijonien kokoonpano Ruotsi-puolivälierään 

1:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 81 Iiro Pakarinen
3 Olli Määttä (A) – 62 Jesper Mattila

2:
12 Jere Innala – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
4 Mikko Lehtonen (A) – 38 Veli-Matti Vittasmäki

3:
21 Patrik Puistola – 19 Konsta Helenius – 25 Pekka Jormakka
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

4:
15 Juha Jääskä – 57 Arttu Hyry – 48 Valtteri Puustinen
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

Maalilla:
33 Emil Larmi (29 Harri Säteri)

» Lähetä palautetta toimitukselle