Jukka Jalonen jatkoajan jäähystä: “Se ei ollut jäähyn paikka”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kritisoi ratkaisujäähyä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Viimeistä otteluaan Leijonien päävalmentajana toiminut Jukka Jalonen kritisoi Konsta Heleniuksen jäähyä, mutta kehui myös omiensa esitystä.

Leijonien turnaus ja samalla Jukka Jalosen matka Leijonien päävalmentajana päättyi jatkoaikatappioon Ruotsille puolivälierässä. Jalonen kommentoi ottelun lopulta ratkaissutta Konsta Heleniuksen jäähyä terävästi.

– Kyllä se meitä kaikkia harmittaa, koska se ei ollut jäähyn paikka. Sen näkee videolta hidastuksesta selvästi, maila ei osu hansikkaaseen kertaakaan, vaan nimenomaan mailaan, niin kuin mailaa pitää nostaa. Nyt kävi näin, eikä sille voi mitään enää.

Jalonen ja Suomen valmennusjohto olivat keskustelleet aiheesta myös tuomaritarkkailijan kanssa. Kritiikkiä saivat myös muut toimijat. 

– Ainahan tuomaritarkkailijat pitävät tuomarien puolta, riippumatta mitä jäällä tapahtuu. Eihän virheitä ikinä myönnetä! Hän sanoi, että on ihan ookoo viheltää jäähy, kun hän luuli, että se osui. Pyydettiin, että myönnä nyt, että se oli virhe. Mutta ei.

– Oli siellä pari sellaista paikkaa, että meidänkin piti saada ylivoima. Vähän oltiin alakynnessä siinäkin mielessä.

Leijonien turnaus kokonaisuutena sai kuitenkin Jaloselta kehuja.

– Tarkoitus oli, että olemme ratkaisupelissä parhaimmillamme. Matka oli tällä kertaa vähän erilainen. Tänään olimme minusta aika hyviä, ollaan siihen tyytyväisiä.

– Tosi ylpeä olen joukkueesta. Nyt saatiin irti tästä ryhmästä se, mitä saatavissa oli. Aistin sen kyllä heti aamulla, että tänään ollaan ytimessä, henkisesti ja fyysisesti. Koko ajan pikku hiljaa peli parani.

Jalosen pelisuunnitelma Ruotsia vastaan oli loppupeleissä yksinkertainen.

– Ennen kaikkea se, että meidän piti jokainen tilanne, jokainen vaihto vetää täysillä. Ei ollut yhtään aikaa ihmetellä tai katsella ympärillemme. Ei se nyt täydellinen peli ollut, mutta hyvä peli se oli.

Oman maajoukkueen päävalmentajauransa päätöstä Jalonen ei ollut ottelun jälkimainingeissa vielä ehtinyt käsitellä.

– Tavallaan tiedän että se on ohi, mutta tunteet on vielä pinnassa, niin se ei ole vielä kolahtanut. Olen ylpeä ja tyytyväinen, että on saatu hyvä ilmapiiri ja henki ryhmään, niin toivotaan, että se säilyy jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle