Leijonat taipui Ruotsin NHL-sikermälle jatkoerässä kovan taistelun jälkeen

MAAJOUKKUE / Raportti
Emil Larmi tarjosi Leijonille mahdollisuudet voittoon puolivälierässä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
MM-puolivälierästä muodostui varsinainen puolustuskamppailu, kun Leijonat pyrki tilkitsemään Tre Kronorin armotonta vyöryä. Kolmannen erän lopun tapahtumat osoittivat jälleen kerran kuinka sitkeä joukkue Suomella on.

Suomi lähti puolivälierään altavastaajana ja onnistui sitkeässä puolustuspelisuunnitelmassaan, kun Ruotsi hakkasi päätään tiiviseen leijonalaumaan. Kapteeni Mikael Granlundin poissaolo ei näkynyt sinivalkoisten otteissa piirun vertaa. Ruotsin myllytys tuotti kolmannen erän lopulla tuloksen, kun Rasmus Dahlin tinttasi 1−0-osuman. Leijonat kaivoi lopussa vielä hurjan hyökkäysvaihteen silmään, ja Hannes Björninen iskikin upealla ohjauksella tasoituksen maalinedustalta.  Jatkoerässä Konsta Heleniuksen kaksiminuuttinen kostautui, kun Joel Eriksson-Ek ohjasi Victor Hedmanin viivakudin sisään.

Ruotsi aloitti heti ensimmäisestä kiekonpudotuksesta vahvan kiekkokontrollin, mutta Suomikin sai muutamia paikkoja Filip Gustavssonin maalia kohti. Juha Jääskä osoitti puolivälierän vaatimaa asennetta rynnimällä ennakkoluulottomaaan hyökkäykseen ruotsalaisten NHL-miesten välistä.Avauserän edetessä Tre Kronor vankisti otettaan kenttätapahtumista.

Toisessa erässä Ruotsi pystyi hyödyntämään pidempää vaihtomatkaa hyökkäysalueen ralleissaan. Leijonat sai yksittäisiä, joskin ihan kekseliäitäkin harppuunahyökkäyksiä, mutta maalinteko ei ollut kuitenkaan sinikeltaisten päädyssä kovin lähellä. Emil Larmi osoitti huippuotteillaan olleensa valmennukselta oikea valinta tolppien väliin. Patrik Puistola ja pirteä Jääskä vastasivat toisen erän parhaista suomalaistonteista. Myös Jere Innala kutitteli Gustavssonin työpisteen kulmia.

Varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan Leijonat aktivoitti pelaamistaan ja pyrki hyökkäämään entistä rohkeammin. Ruotsi jatkoi yhä vahvaa hyökkäyspäädyn painepeliään, mutta myös suomalaisten jalat liikkuivat hyvin ja joukkue pysyi Tre Kronorin tähtien kintereillä. Ruotsi sai mittelön tiimellyksessä ylivoimamahdollisuuksia, mutta länsinaapurit eivät liiemmin tähdänneet laukauksiin, vaan siirtelivät kiekkoa mieheltä toiselle.

Ottelu oli jo valumassa jatkoerään, kun Buffalo Sabresin tähtipuolustaja Dahlin sai kiekon hyökkäyssiniviivan tuntumassa ja purjehti laukomaan puolivälierän ensimmäisen maalin. Leijonat sai vielä viimeisten minuuttien mylläkän ja Björnisen iskettyä limpun ohi Gustavssonin palasi ottelutapahtuma jatkoerämentaliteettiin. Lopulta äkkiratkaisuun mentiinkin, ja Ruotsi niittasi kuin niittasikin ylivoiman turvin voittomaalin. Tre Kronorin välieriin lähetti Minnesota Wildin tähtihyökkääjä Eriksson-Ek taitavalla maalineduspelaamisellaan. Samalla päättyi Jukka Jalosen aika Leijonien päävalmentajana.

Leijonien osumat ja ohisektorit
Yhteistyössä:

501 9:llä tikalla: Emil Larmi

Otti kamppailun aikana lukuisia huipputorjuntoja ja antoi omalla itseluottamusta uhkuvalla pelaamisellaan Leijonille virtaa ja uskoa tuloksesta.

 

Big Fish: Juha Jääskä

HIFK:sta MM-kisoihin ponnistanut hyökkääjä pelasi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kovassa paikassa, eikä arastellut paineja ruotsalaiskörmyjen kanssa. Jääskä sai ottelussa myös muutaman maukkaan maalipaikan.

Bullseye / Häränsilmä: Patrik Puistola

Jukureista tuttujen pelikaveriensa Heleniuksen ja Pekka Jormakan kanssa pelaamaan päässyt Puistola oli Ruotsia vastaan pirteä, ja osoitti juonikkuuttaan sekä terävää kutiaan useaan otteeseen.

Leijonien ohisektorit

    • Valtteri Puustinen: Nelosketjun rooliin valahtanut NHL-mies pyöriskeli pelin ulkopuolella, eikä tuonut pöytään hänen statuksensa edellyttämää vaarallisuutta.
    • Oliver Kapanen: Ei varsinaisesti pelannut erityisen huonosti, mutta verrattuna turnauksen alkuun nuori keskushyökkääjä katosi hieman kuvasta, eikä ollut enää isossa roolissa, kun peliä ratkottiin.
    • Mikko Lehtonen: Vaikkei kokenut leijonapuolustaja taaskaan sen suuremmin pettänyt, olisi puolivälierän ratkaisuhetkillä tarvittu Lehtosen hyökkäyspään kykyjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle