Kisaisännät jatkavat matkaa välieriin − loistovireinen tšekkivahti Dostál nollasi Yhdysvallat

MAAJOUKKUE / Raportti
Lukas Dostal oli Tšekin suurimpia sankareita
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tšekin ja Yhdysvaltojen välisestä puolivälieräkamppailusta muodostui huippujännittävä taistelu. Vauhdikkaassa väännössä nähtiin runsaasta tilanteiden määrästä huolimatta vain yksi maali, kun Tšekki eteni nollapelin pitäneen maalivahti Lukáš Dostálin johdolla välieriin 1−0-lukemin.

Tšekki sai puolivälierässä haastajakseen Yhdysvallat. Molemmilla joukkueilla riitti ottelussa paikkoja ja sekä Tšekin Lukáš Dostál että Yhdysvaltojen Charlie Lindgren pelasivat maaleillaan erinomaiset ottelut. Ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta Pavel Zachan nimiin toisen erän alussa merkitty maali, jolla Tšekki eteni välieriin.

Vauhdikkaassa avauserässä isäntämaa oli hienokseltaan niskan päällä, mutta molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon. Lindgren yhdysvaltalaisveräjällä venyi kiekon tielle 12 kertaa, kun virkaveli Dostálille merkittiin seitsemän torjuntaa. Kumpaakaan torjujaa ei erässä onnistuttu yllättämään, joten ensimmäiselle tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa.

Kovavauhtinen kamppailu jatkui toisessakin erässä ja tunteetkin lämpenivät ajoittain, jonka seurauksena nähtiin pieniä nahinoita. Pelin suunta vaihteli tiuhaan tahtiin joukkueiden kääntäessä hyökkäyksiin nopeasti vuorotahtiin ja tilanteitakin syntyi molemmille maaleille. Tšekki onnistui avausmaalin teossa reilun kuuden minuutin pelin jälkeen illan ensimmäisestä ylivoimastaan, kun Pavel Zacha ohjasi lukemat 1−0:aan. Roman Červankalla oli myös loistotilaisuus lisätä johtoa, mutta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi lähtenyt napakka kuti kilahti ylärimaan.

Yhdysvallat etenkin erän loppupuolella sai vahvaa painetta Tšekin päätyyn, mutta Dostál piti pintansa isäntien maalilla ja nollasi yhdysvaltalaisyritykset kerta toisensa jälkeen. Kaikkiaan tšekkivahdille kertyi erässä 19 torjuntaa.

Kolmas eräkään ei tehnyt poikkeusta, vaan tiukkaa ja vauhdikasta vääntöä nähtiin myös siinä. Yhdysvallat tuli erän alkuun vahvasti saaden painetta kisaisäntien alueelle, mutta kovasta yrityksestä huolimatta tasoitusta ei syntynyt. Tsekkikin sai rakennettua omat paikkansa, mutta myös Lindgren Yhdysvaltojen maalilla otti varmoja torjuntoja.

Yhdyvaltojen vimmattu loppurynnistys ilman maalivahtiakaan ei lopulta tuottanut tasoitusta, vaan Dostálin johdolla Tšekki kesti loppuun saakka. Tšekkikään ei tyhjän maalin tolppaa lähemmäs lisämaaleja päässyt, joten 1−0-numerot jäivät lopputulokseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle