HIFK:lle isoja organisaatiouudistuksia

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK haluaa juhlia jatkossakin.

Liigan perinneseura Helsingin IFK ilmoitti tekevänsä organisaatioonsa useita suuria muutoksia. Seuralle tulee uusi toimitusjohtaja, urheilujohtaja, nuorten kehitysjohtaja sekä kehitysryhmä, joka auttaa seuran urheilustrategian laatimisessa ja toimeenpanossa. 

Uusi toimitusjohtaja on norjalainen Alexander Sneen. 50-vuotias Sneen oli viimeksi töissä Sinebrychoffilla varapääjohtajana ja markkinointijohtajana. 

– Olemme rekrytoineet urheilupuolelle huippuammattilaiset. En ala sotkea sillä puolella. Minun tehtäväni on yhdessä kaupallisen puolen kanssa antaa heille riittävät resurssit ja työrauha, kertoo Steen toimenkuvastaan. 

HIFK:n uusi urheilujohtaja on entinen kiekkoilija Janne Pesonen. Pesosen meriittilistalta löytyy useita mestaruuksia pelaajana ja hän on opiskellut urheilujohtamista ja -valmentamista Vierumäellä sekä toiminut U20-maajoukkueen joukkueenjohtajana. 

– HIFK:ssa paineet ovat kovat, mutta lähden työhön erittäin motivoituneena, kertoo Pesonen. 

– HIFK on viime vuosina ollut kovan kritiikin kohteena. Osa siitä on ollut aiheellista, mutta koen, että se on kohdistunut kohtuuttomasti yhteen ihmiseen. Haasteet eivät koskaan johdu yhdestä ihmisestä samoin kuin menestyskään ei koskaan ole yhden ihmisen ansiota, miettii Pesonen. 

HIFK on perustanut myös huippu-urheilun kehittämistyöryhmän (sports advisory board). Työryhmän puheenjohtajana aloittaa monivuotinen miesten jääkiekkomaajoukkueen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen. Muut jäsenet ovat Jarmo Kekäläinen, Henrik Dettmann ja Mikael Granlund

– Alkuvaiheessa keskeinen roolimme on olla mukana luomassa pitkän tähtäimen urheilustrategiaa ja auttaa sen toimeenpanossa. Työryhmässä on maailmanluokan osaamista eri kulttuureista ja organisaatioista, myös perinteisen suomalaisen kiekkoyhteisön ulkopuolelta, kehuu Kortelainen. 

HIFK:n nuorten kehitysjohtajaksi tulee Kari Kalto. Kalto toimi aikaisemmin TPS:n apuvalmentajana. 

– Tärkein tavoitteeni on selkeä: HIFK:n junioripuolen vahvistaminen. Lisäämme arjen vaatimustasoa ja tulevaisuudessa haluamme nähdä yhä useamman oman junioripelaajan nousevan Liiga-joukkueen kokoonpanoon, kertoo Kalto. 

» Lähetä palautetta toimitukselle