Liiga-pudotuspelit: HIFK kesälomille, Pelicans välieriin – Lars Bryggmanin viime hetkien maali ratkaisi trillerin

LIIGA / Uutinen
Tommi Niemelä sai koottua joukkonsa seitsemänteen puolivälieräkamppailuun.
Lars Bryggman varmisti kahdella osumalleen Pelicansille voiton seitsemännessä puolivälieräkamppailussa HIFK:ta vastaan. Helsinkiläisten kesäloma alkoi ennen mitalipelejä, kun taas Pelicans kohtaa välierävaiheessa Kärpät.

Liigan välieräparit ovat nyt selvillä, kun Pelicans vei Lahdessa HIFK-puolivälieräsarjan seitsemännen ottelun nimiinsä. Joukkueen sankariksi nousi kahdella osumallaan Lars Bryggman. Voittomaali syntyi ajassa 58.57. Aiemmin varmistui jo, että Tappara saa seuraavassa vaiheessa vastaansa KalPan, ja Kärpät saa vastaansa tiistaina voittaneen Pelicansin. Sarjat käynnistyvät perjantaina Tampereella ja Lahdessa.

Pelicans–HIFK 4–3 (Otteluvoitot 4–3)

Ensimmäisen kaksikymppisen aikana kumpikaan osapuoli ei juuri maalipaikoille päässyt, vaan kaukalossa nähtiin kaksi virheitä välttelevää ja laskelmallista peliä pelaavaa joukkuetta. HIFK laukoi erässä vain seitsemän kertaa ja Pelicans 17, mutta Niko Hovinen joutui torjumaan vain seitsemän kertaa.

Pelin jatkuessa ensimmäisen erätauon jälkeen näytti pelaaminen erilaiselta. Syöttöketjut pitenivät, kontrollilähdöt lisääntyivät ja lopulta osumiakin nähtiin kolme, joista kaksi teki kotijoukkue ja yhden HIFK. Avausosuman viimeisteli Ryan Lasch, joka heitti laidasta kiekkoa maalille, ja peliväline päätyi Hovisen varusteiden kautta yllättäen maaliin. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan yllätysosumasta lannistuneet, vaan Miro Väänänen veivasi alivoimalla lukemiksi 1–1. Pelicansin ylivoima ei ole ottanut tuulta alleen, sillä joukkue oli ennen iltaa tehnyt vain yhden ylivoimaosuman.

Michal Jordán vei vielä Pelicansin johtoon erän viimeisellä neljänneksellä, kun tšekki ohjasi Kasper Puution vedon maaliin. Toisen erän jälkeen Hovinen oli jo joutunut torjumaan 16 kertaa, kun Niklas Kokko oli kotijoukkueen maalilla napannut pelivälineen vain seitsemän kertaa. HIFK oli ottavan osapuolen roolissa, kunnes se laittoi Lahden sekaisin. Vierasjoukkue saapui kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemassa, mutta minuutin ja viiden sekunnin jälkeen tilanne oli jo 2–3. Juha Jääskä ja Luke Martin toivat HIFK:n mukaan ja maalien jälkeen Pelicans näytti jähmettyvän hetkellisesti niille sijoilleen, kun HIFK piti kiekkoa, riisti kiekkoja ja pääsi helpohkosti alueelle.

Kotijoukkue rikkoi pitkän maalittoman putkensa ylivoimalla, kun Bryggman tasoitti lukemat komean ylivoimakuvion päätteeksi ajassa 49.26. Osuman jälkeen HIFK:n kovin vire taittui, kotijoukkue sai pelistään paremmin kiinni ja loi pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä. Mitä pidemmälle pelissä edettiin, sitä enemmän pyrittiin välttämään ylipelaamista, kun tiedossa oli, että yksikin virhe saattaisi maksaa koko ottelusarjan voiton.

Kuin varkain Bryggman pääsi hiipimään maalinkulmalle, josta ruotsalaishyökkääjä siirsi illan toisellaan Pelicansin johtoon ajassa 58.57. Ulkomaalaisketju oli ottelussa muutenkin tulikuumassa vireessä, kun Lasch sai osumaan jo illan kolmannen syöttöpisteensä. HIFK sai vielä hyökkäysalueen aloituksen ja aikalisän, mutta kiekko pelattiin pois alueelta, ja Pelicans pääsi juhlimaan voittoa kotiyleisönsä edessä. 

MAALINTEKIJÄT

29.19 1–0 Ryan Lasch (Carlsson, Bryggman)
32.36 1–1 Miro Väänänen (Jääskä, Bourque) av
36.04 2–1 Michal Jordán (Puutio, Lasch)
40.30 2–2 Juha Jääskä (Marleau)
41.05 2–3 Luke Martin (Nättinen, Pakarinen)
49.26 3–3 Lars Bryggman (Schnarr, Lasch) yv
58.57 4–3 Lars Bryggman (Král, Lasch)

Maaliodottama: Pelicans 2,25–1,51 HIFK

» Lähetä palautetta toimitukselle