Kanadan tehopuolustaja Makar mestaruuden syistä: "Emme olleet missään vaiheessa tyytyväisiä peliimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cale Makar varattiin viime kesänä numerolla neljä Colorado Avalancheen.

Kanada vei mestaruuden trillerin päätteeksi. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2−1-osuma reilut puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä sai aikaan juhlat kanadalaisten vaihtoaitiossa.

Ensimmäistä kertaan junioreiden maajoukkueessa mukana ollut Cale Makar piti päänsä kylmänä tilanteessa.

− Kaikki hyppivät penkillä. Olin yksi niistä jätkistä, joka koitti rauhoitella muita ja sanoa, että peli ei ole ohi vielä. Johdimme kuitenkin vasta yhdellä maalilla.

− Hän on varmasti yksi parhaita maalivahteja, joiden kanssa olen pelannut.

Makar korosti, että kaikki joukkueessa uskoivat toisiinsa, eikä Tyler Steenbergenin ratkaisumaali tullut siksi yllätyksenä. Makar kuitenkin nosti joukkueen suurimmaksi tähdeksi maalia vartioineen Carter Hartin.

− Me tiesimme, että pystymme luottamaan häneen. Hän hoiti homman tänään.

− En ole koskaan nähnyt maalivahtia, joka olisi niin tyyni kuin hän. Carter pysyi rauhallisena silloinkin, kun olimme peleissä häviöllä. Hän on varmasti yksi parhaita maalivahteja, joiden kanssa olen pelannut.

Lahjakkaan joukkueen lisäksi Makar piti tärkeänä sitä, ettei joukkue tyytynyt koskaan peliesityksiinsä. Myös finaalin ensimmäisellä erätauolla pelaajat tsemppasivat pukukopissa pelaamaan paremmin, sillä ensimmäinen erä ei ollut parasta Kanadaa.

− Pukukopissa ei ollut koskaan hetkeä, että olisimme olleet tyytyväisiä peliimme. Yksi mottoni on, ettei koskaan voi olla tyytyväinen. Sen otan tästä mukaani. Se on ollut iso asia meidän joukkueellemme ja siksi olemme tässä.

Makar antoi tunnustusta myös ruotsalaisille hyvästä kamppailusta. Hänen mielestään hopeamitalistien oli turha miettiä tuomarointia, sillä Ruotsi pelasi hyvin, eivätkä jäähyt ratkaisseet peliä.

Maailmanmestaruudesta Makar ehtii mennä nauttimaan hetkeksi kotiin läheistensä luo. Tämän jälkeen kausi jatkuu yliopistosarjassa.

− On outoa mennä takaisin kouluun, kun vuosi on vasta puolivälissä ja on jo voittanut maailmanmestaruuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle