Arvokisaensikertalainen Steenbergen nousi Kanadan sankariksi: ”Olen ikäni katsonut kisoja”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tyler Steenbergen ratkaisi ottelun Kanadalle.

Kanada pääsi juhlimaan nuorten MM-kultaa toista kertaa tällä vuosikymmenellä. Kanadan turnauksen ainoaksi kauneusvirheeksi jäi voittomaalikilpailutappio Yhdysvaltoja vastaan ulkoilmaottelussa.

MM-finaali muodostui melkoiseksi trilleriksi. Kumpikin joukkueista onnistui kertaalleen maalinteossa kahden ensimmäisen erän aikana. Ratkaisu siirtyi aina päätöserän loppupuolelle.

Kun ottelua oli enää alle kaksi minuuttia jäljellä, Tyler Steenbergen siirsi Kanadan 2-1-johtoon. Ensimmäistä kertaa arvokisoissa Kanadan paidan päälleen pukenut Steenbergen ei ollut uskoa tilannetta, kun kiekko painui hänen lavastaan maaliin.

− Sain syötön kahden pelaajan välistä ja tiesin, että minun tarvitsee vain pitää lapa jäässä. En oikein tajunnut heti, mitä tapahtui. Kaikki tapahtui todella nopeasti. En oikein osaa kuvailla tilannetta juuri tällä hetkellä, Steenbergen kertailee.

Steenbergen on joutunut aiemmissa nuorten MM-kisoissa katselemaan otteluita katsomosta ja televisioista. Nyt nuorukainen sai tilaisuuden pelata itse. Hänelle oli hieno hetki päästä ratkaisemaan maailmanmestaruus vaahteranlehtipaidoille.

− Olen koko ikäni katsonut nuorten MM-kisoja joka joulu ja oli hienoa, että sain viimeistellä voittomaalin, hän hehkutti.

Muutoin varsin laimeatunnelmaisen MM-turnauksen pelasti finaaliottelu, jossa oli MM-kisafinaalin arvoinen tunnelma. Kanadalaiset olivat lähteneet sankoin joukoin rajan yli kannattamaan omiaan Yhdysvaltain puolelle.
Yleisö keräsi kiitosta myös kanadalaissankarilta.

− Yleisö oli aivan uskomaton. Vaikka emme pelanneetkaan Kanadassa, he kaikki tulivat tänne kannustamaan meitä. He olivat koko ajan takanamme ja kannustivat meitä koko pelin ajan, Steenbergen kiitteli.

Steenbergen joukkueineen aikoo juhlistaa maailmanmestaruutta nyt, kun on sen hetki. Pukukopissa tunnelma oli ylimmillään.

− En ole koskaan päässyt olemaan osa mitään tällaista. Meillä on hieno ryhmä ihmisiä, ja olemme tulleet turnauksen aikana läheisiksi. Juhlimme tänään yhdessä, mutta sen jälkeen eroamme. Muistot elävät kuitenkin ikuisesti, Steenbergen haikaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle