Viime vuonna pettynyt kanadalaisvahti pääsi tänä vuonna juhlimaan: ”Yksi kiekko kerrallaan”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Carter Hart juhli kultamitalia.

Viime vuonna Kanada taipui nuorten MM-finaalissa Yhdysvalloille. Tuolloin nyt mestaruuden voittanut kanadalaisvahti Carter Hart oli kokemassa, miltä finaali tuntuu hävitä. Nyt hän pääsi kuitenkin maistamaan kaikkein kirkkainta palkintoa nuorten MM-kisoissa.

"Oli todella hienoa huomata, että fanit olivat lähteneet tänne Yhdysvaltoihin"

Nyt Hart oli pelipäällä. Nuori kanadalaisvahti venyi kiekon tielle 35 kertaa. Torjuntaprosentiksi kirjattiin huima 97,22.

Maailmanmestaruus maistui luonnollisesti Hartille enemmän kuin loistavasti.

− Valmistauduin tekemään työni, kun tilanne sitä vaati. Otin yhden kiekon kerrallaan. Ennakkoon ei voi olla liian innoissaan tällaisista peleistä. Niihin pitää keskittyä oikein, Hart analysoi.

Viime vuodesta Hart ei halunnut hakea mitään erityistä motivaatiota tämän vuoden finaaliin.

− En ajatellut viime vuotta tänään. Halusimme käyttää tänään kaikki mahdollisuudet. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus ja onnistuimme sen käyttämään.

Hart kuitenkin myöntää, että voitto maistui erityisen hyvältä, koska viime vuonna oli tullut takkiin samassa tilanteessa. Kehuja lähtee myös joukkuekavereille.

− Tämä on tilanne, josta on aina unelmoinut. Nyt, kun unelma kävi toteen, tunnetta ei voi sanoin kuvailla. Olen innoissani, että voin jakaa tämän hetken joukkuekavereideni kanssa ja perheeni kanssa, joka on täällä myös.

Kanadalaiset olivat hankkiutuneet sankoin joukoin kannattamaan omiaan MM-finaaliin. Pääareenalla oli enemmän väkeä kuin kertaakaan aiemmin turnauksen aikana, ja tunnelma oli loistava.

− Oli todella hienoa huomata, että fanit olivat lähteneet tänne Yhdysvaltoihin. Se osoittaa mielestäni, miten paljon jääkiekko merkitsee Kanadassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle