Iikka Kangasniemi: "Lahti on osoittautunut hyväksi valinnaksi"

LIIGA / Haastattelu
Iikka Kangasniemi kantaa päässään Pelicansin kultaista kypärää. Porin torstai-illassa hän jäi kuitenkin ilman tehopisteitä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin Ässät nappasi kauden ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla, kun Pelicans kaatui kotihallissa lukemin 3−1. Lahtelaisten kultakypärää Iikka Kangasniemeä sapetti ottelun ratkaissut maali, mutta aihetta hymyynkin löytyi.

Lahden Pelicans matkasi keskiviikon ja torstain aikana länsirannikon läpi kohdaten Rauman Lukon ja Porin Ässät peräkkäisinä päivinä. Raumalaiset kaatuivat vielä selvin lukemin, mutta pata oli kotonaan niukasti lahtelaisia vahvempi.

Pelicansin kultakypärää ottelussa kantanut Iikka Kangasniemi asteli median tentattavaksi hieman apea ilme kasvoillaan. Syy löytyi ottelun synkeistä loppuhetkistä, kun Ässien puolustaja Jere Seppälä iski 2−1-voittomaalin vain 39 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

3−1-loppulukemat viimeisteli hyökkääjä Simon Suoranta ajassa 59.56, kun Pelicans pelasi ilman maalivahtia

− Lopun 2−1-takaiskumaali oli luonnollisesti erittäin harmittava. Meillä oli tänäänkin riittävästi paikkoja kääntää pelin kulku toiseen suuntaan. Juuri nyt tuntuu kurjalta, mutta lauantaina pelataan taas uusi ottelu, Kangasniemi tuumasi.

Pelicans oli keskiviikkona Raumalla isäntä talossa, mutta Porissa taisto oli tiukempaa.

− Ässät tuli ehkä hivenen kovempaa päälle. Tänään olisi vain pitänyt olla paremmin hereillä koko pelin ajan, Kangasniemi totesi.

Kangasniemi on pelannut viimeiset neljä ottelua ketjussa, jonka keskellä pelaa Miska Siikonen ja oikealla laidalla Kimi Koivisto. Ketju on ollut erittäin tehokas ja oli Pelicansin parhaimmistoa myös Porin torstai-illassa, vaikkei tällä kertaa tehoille päässytkään.

Ketjun loistovireestä on Kangasniemeltä viime aikoina tiuhaan tivattu, mutta mitään taikatemppuja ei hän myönnä ketjunsa jäällä tekevän.

− Sitä on tässä nyt kyselty, mutten osaa tarkkaa vastausta antaa. Ajatuksemme liikkuvat aika samalla tasolla ja näkemyksemme pelistä ovat samankaltaisia. Sitä kautta ne paikat ja maalit ovat tulleet, hän tyytyi toteamaan.

Kangasniemi on tehtaillut kuuteen pelaamaansa otteluun komeat tehot 1+6. Saldo oikeuttaa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikalle, mutta kultainen kypärä päässä ei nostata suuria tunteita.

− Eipä sitä [kultaista kypärää] pelin aikana ajattele, eikä se omaan tekemiseen vaikuta, hän kuittasi niukkasanaisesti.

Lahdessa on hyvä olla

Pelin lopputuloksesta huokuva harmitus kaikkoaa hetkeksi, kun puhutaan Kangasniemen siirtymisestä Espoosta Lahteen täksi kaudeksi.

− Olen sopeutunut porukkaan todella hyvin ja kaikki lähti kulkemaan heti alusta asti hyvissä merkeissä. Keväällä oli muutamia muitakin seuroja, mitä täksi kaudeksi kartoitin, mutta Pelicans tuntui niistä parhaalta. Täytyy sanoa, että hyväksi valinnaksi tämä on osoittautunutkin. En usko, että mikään muu vaihtoehto olisi tätä parempi ollut, hän kuvaili kaksivuotisen sopimuksensa alkutahteja.

− Lahti on pieni paikka verrattuna pääkaupunkiseutuun, mutta ei se ainakaan viihtymistä ole haitannut. Kaikki on lähellä ja helposti saatavilla.

Uusi seura on tuonut Kangasniemen arkeen myös uuden valmennustiimin. Pelicans-valmennuksen johtohahmot Petri Matikainen ja Pasi Nurminen saavat hyökkääjältä kehuja.

− He ovat rehellisiä, suoraselkäisiä ja vaativia. Heidän tyylinsä valmentaa on sopinut minulle erittäinkin hyvin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle