MM-kisat: Kanada ei anna Slovakian häiritä mestaruussuunnitelmiaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Kanadan peli MM-turnauksessa on ollut niin vahvaa ja tasapainoista, että vain ihme voi pysäyttää vaahteranlehtipaitojen pääsyn mitalipeleihin. Tämän vuoden Slovakiasta ei ole ihmeidentekijäksi.

Alkusarjassa:

Kanada sai turnaukseen totutun hitaan startin. Iso-Britannia kaatui nihkeästi 4–2, ja kolmannen erän sulaminen Itävallalle on jo MM-klassikko sinänsä. Yhtä totuttua on kuitenkin Kanadan pelin hitsautuminen uomiinsa turnauksen edetessä. Otteluissa päävastustajia Suomea, Sveitsiä ja Tšekkiä vastaan kanadalaiset punnittiin myös henkisesti, ja joukkue selvisi kokeesta.

Slovakia ei ole missään vaiheessa turnausta näyttänyt joukkueelta, joka pelaisi MM-mitaleista. Pelillinen lakipiste oli ottelu Yhdysvaltoja vastaan, minkä jälkeen alkusarjan loppusuora oli vaikea ja kuntokäyrä kaakkoon päin: Nihkeä voitto Ranskasta, tappio Latvialle ja aneeminen suoritus Ruotsia vastaan. Toisaalta joukkue on kyennyt selittämättömiin tasonnostoihin ennenkin.

Vahvuudet ja heikkoudet:

Kanada on luottanut kiekonhallintaan ja aktiiviseen kärkikarvaukseen pitääkseen vastustajan kaukana omalta alueeltaan. Monipuolisesti hyökkäävä Kanada on hionut kuvioitaan seitsemän ottelun ajan, eikä sen ole vielä tarvinnut näyttää parastaan.

Kiekkokontrolli onkin elinehto menestykselle, sillä joukkueen alakerta on osoittautunut haavoittuvaiseksi ja maalilla Jordan Binnington esiintynyt epävarmasti moneen kertaan. Slovakian mahdollisuudet piilevät siinä, miten hyvin sen syömähampaat - etupäässä Libor Hudáček ja Martin Pospíšil - pääsevät huseeraamaan Kanadan alueella. Tätä kirjoittaessa ei ollut tiedossa, onko Ruotsi-ottelussa loukkaantunut Pospíšil pelikunnossa.

Mitä puolestaan Slovakian puolustuspelaamiseen tulee, sillä on paljon kotiläksyjä tehtävänä viimeisten alkusarjaotteluiden jälkeen. Yhtä löperö pelaaminen tietää tuskaista iltapuhdetta.

Seuraa heitä:

Dylan Cozens on ollut Kanadan suuria onnistujia, ja etenkin turnauksen jälkimmäisellä viikolla hän on ollut ilmiliekeissä. Alkusarja tuotti kahdeksan maalia, mikä oikeuttaa turnauksen maalipörssin kärkipaikkaan. Erikoista kyllä Cozens on ainoa kanadalainen, joka mahtuu turnauksen pistepörssissä 20 parhaan joukkoon. Leveä materiaali on positiivinen merkki, sillä Cozens lienee merkattu hyvin tarkkaan.

Oma tilastokummajaisensa on Juraj Slafkovský, jonka maalitili on vielä avaamatta. Mikäli nuori tähti saa tulvaportit auki, saattaa ottelusta tulla odotettua tasaisempi.

Kumpi menee jatkoon:

Kanada jättää Slovakian vaille realistisia mahdollisuuksia päästä jatkoon. Joukkueen pelillinen kypsyys, materiaali ja taktinen monipuolisuus takaavat hallitseville mestareille voitokkaan puolivälierän.

» Lähetä palautetta toimitukselle