Ville Koivunen jätti selittelyt sikseen Yhdysvallat-tappion jälkeen: "Olimme erittäin huonoja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nuorten Leijonien varakapteenina toimivan Ville Koivusen turnaus ei ole sujunut odotetusti.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuoret Leijonat kärsi alkulohkon päätösottelussaan tappion Yhdysvalloille selvin 2–6-lukemin. Suomi jäi pahasti yhdysvaltalaisten jalkoihin. Nuorten Leijonien varakapteeni, hyökkääjä Ville Koivunen ei peitellyt pettymystään joukkueensa esitykseen ottelun päätyttyä.

– Alussa olimme erittäin huonoja. Kaveri tuli kovaa ottelun alkuun. Me emme saaneet oikein syöttöjä kohdilleen ja hävisimme melkein jokaikisen kaksinkamppailun.

– Emme oikein saaneet pelattua hyökkäyspeliä ja kaveri pääsi käyttämään vahvuuksiaan ja sitä kautta sai oman hyvän flow-tilansa, laitahyökkääjä kertasi kamppailua.

Suomellakin oli ottelussa omat hetkensä, mutta maalit olivat tiukassa.

– Toiseen erään pystyimme vähän nostamaan tasoa ja varsinkin erän loppuun saimme jonkin verran maalipaikkoja. Olisimme melkein voineet tulla tasoihin.

Päätöserässä voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Suomi ei lopulta pystynyt haastamaan Yhdysvaltoja kunnolla.

– Kolmannen erän kaveri pelasi hyvin. Meillä ei ollut loppujen lopuksi kauheasti mahdollisuuksia ja kaveri käytti muutamat paikkansa.

Yhdysvallat pelasi tasapainoisen ottelun, eikä sen taso heitellyt erien sisällä saati välillä. Ainoastaan toisen erän loppupuolella Suomi oli hienoisesti niskan päällä. Koivusen mukaan tämä oli ratkaiseva ero joukkueiden välillä.

– Kaveri pelasi ehjän 60-minuuttisen. Toisen erän lopussa ehkä hallitsimme vähän peliä.

Kohti puolivälieriä

Tappio Yhdysvalloille tiesi Suomen sijoittumista lohkossaan toiseksi. Nuorten Leijonien puolivälierävastustaja ei ollut vielä ottelun päätyttyä selvillä, mutta lopulta vastustajaksi selvisi Ruotsi.

Jatkopeleissä maalipaikat ovat tiukemmassa, minkä vuoksi erikoistilanteiden merkitys korostuu entisestään. Suomen ylivoima ei ole tuottanut tähän mennessä tulosta toivotulla tavalla, sillä ylivoimamaaleja on toistaiseksi kasassa vain kaksi.

– Aika vähän olemme ensinnäkin saaneet ylivoimia, mutta kyllä niillä pitää iskeä, varsinkin tällaisissa peleissä, jos ylivoimaa tulee, ykkösylivoimaviisikossa tähän saakka pelannut Koivunen myöntää.

Yhdysvallat-ottelussa pakkopelistä haastavampaa teki vastustajan poikkeava alivoimapelaaminen.

– Kaveri pelasi erilaista alivoimaa. Emme ole kauheasti pelanneet tuollaista timanttia vastaan, jossa kolme pelaajaa tulee niin ylös. Se varmasti vaikutti vähän, hyökkääjä huomauttaa.

Kärppiä edustava laituri näkee, että ylivoima voisi parantua yksinkertaisella reseptillä – laukomalla enemmän ja laittamalla irtokiekot sisään.

– Varmaankin se pitää saada enemmän laukauksien kautta loppujen lopuksi kulkemaan. Enemmän laukauksia, niin sitten saamme sellaisia rumiakin maaleja.

Koivusesta odotettiin MM-kisojen alla yhtä Nuorten Leijonien vastuunkantajaa, joka tehoillaan olisi auttamassa joukkuetta voittoihin. Alkusarjassa laitahyökkääjä on kuitenkin alisuorittanut kykyihinsä nähden, sillä tehopisteitä on syntynyt tähän saakka vain yksi.

– Pitää olla rehellinen. En ole ihan pystynyt pelaamaan omalla tasollani, Koivunen tunnustaa.

Hyökkäysketjun osalta peli on sujunut hieman paremmin, vaikka viimeistelytehokkuus on jättänyt toivomisen varaa.

– Olemme ketjuna kuitenkin luoneet jonkin verran maalipaikkoja. Tänäänkin saimme jonkin verran hyökkäyspeliä. Emme ole vain tehneet paikoista, Koivunen tiivistää.

– Ei tässä kuitenkaan kovin tyytyväinen voi olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle