Kanadalaisyleisön vahva tuki ei auttanut – Yhdysvallat jätti Nuoret Leijonat lohkon toiseksi

MAAJOUKKUE / Raportti
Yhdysvallat tuuletti lohkovoittoaan.
Ennen Monctonin uudenvuodenjuhlia Avenir Centre keräsi turnauksen suurilukuisimman yleisönsä. Suomi kohtasi Yhdysvallat 8 231 silmäparin edessä. Nuoret Leijonat oli ottelussa vastaantulija.

Kanadalaisten vahvasta tuesta huolimatta Nuoret Leijonat ei onnistunut kukistamaan Yhdysvaltoja alkusarjan päätösottelussa. Ottelu oli luonteeltaan hyvin samantapainen kuin joukkueiden edellinen kohtaaminen kisoja valmistavassa ottelussa.

Suomi kokeili tappioasemassa myös joitakin ketjumuutoksia, joilla ei ollut nähtävää vaikutusta otteisiin.

Lähes koko ensimmäinen erä oli Yhdysvaltojen hallintaa. Suomen maalinsuulle nostettu Aku Koskenvuo joutui heti ottamaan vastaan hyviltä paikoilta tulleita laukauksia. Myös tolppa pelasti kertaalleen Nuoret Leijonat.

Suomen vahva alivoima joutui testiin heti avauserässä. Koko kahden minuutin pätkän Suomi taisteli vahvasti, mutta heti rangaistuksen päätyttyä Chaz Lucius ohjasi päätylaidasta tulleen kiekon ohi Koskenvuon.

Vahvasti Suomen puolella ollut kanadalaisyleisö innostui USA:n ottamasta jäähystä ja hetkeä myöhemmin repesi liitoksistaan, kun Joakim Kemell laukoi kolmannella yrittämällä kiekon vastuttamattomasti ohi Trey Augustinen.

aalto kiersi hallin ympäri useampaan otteeseen

Maalin jälkeen aalto kiersi hallin ympäri useampaan otteeseen ja tunnelma oli muutenkin loistava lähdettäessä toiseen erään.

Avauserän lopulla tulleiden jäähyjen myötä, ottelua jatkettiin tauon jälkeen tasavajaalla. Aivan kuten harjoitusottelussa St. Johnissa, Yhdysvallat karkasi toisessa erässä reilumpaan johtoon. Hallin tunnelma latistui hetkeksi.

Luke Hughesin tekemän 4–1-maalin jälkeen Lenni Hämeenaho nosti jälleen Avenir Centren tunnelmaa puttaamalla kavennuksen. Tämän jälkeen Suomi sai luotua jonkin verran painetta Yhdysvaltojen maalille.

Let's go Finland -huudot raikasivat päätöserässä, mutta siitä huolimatta Nuoret Leijonat eivät saaneet varsinaista takaa-ajoa viritettyä. Yhdysvallat sen sijaan onnistui kaunistelemaan Logan Cooleyn sekä Lane Hutsonin maaleilla loppunumeroiksi 6–2.

Suomi ei joudu tappiosta huolimatta matkustamaan vielä Halifaxiin. Kanadan voitto Ruotsista pakotti länsinaapurin reissaamaan Nuorten Leijonien luokse, joten herkullinen Suomen ja Ruotsin kohtaaminen on tiedossa jo puolivälierissä. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18.