Teemu Hartikainen näki taklauksen tulevan, mutta silti kopsahti: "Kyllähän se ketuttaa, kun se leukaperiin tulee"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teemu Hartikainen kertasi Yhdysvallat-ottelun tapahtumia.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Teemu Hartikainen sai yhdysvaltalaisen Austin Watsonin taklauksen päähänsä. Vastustajan hyökkääjä lähti tilanteen jälkeen suihkukomennus niskassaan ottelusta.

− Joskus ne tulee refleksistä ja niistä on tosi vaikea sanoa. Olin valmiina ottamaan taklauksen runkoon ja näin, että se tulee. Sitten se kolahti päähän, Kyllähän se ketuttaa, kun se leukaperiin tulee, Hartikainen totesi.

Watson kävi lämpimänä vielä tekonsa jälkeenkin. Leijonat ei provosoitunut hänen tai muidenkaan yhdysvaltalaisten hiillostaessa.

− Sitähän se tuppaa olemaan. Suu kävi pelin ajan. Pelasimme hyvin johtoasemassa, mutta varmaan, jos olisi toisin päin niin kuumenisin itse ihan samalla tavalla. Ihan normaalia jääkiekkoa. Ei vaan pidä lähteä hölmöilemään mukaan.

Muutoin Hartikainen ei kokenut Yhdysvaltojen sikailleen, vaan kyseessä oli paljon kamppailua ja nuhjaamista sisältänyt peli.

Leijonat iski Watsonin aiheuttamalla viiden minuutin ylivoimalla kahdesti.

− Ylivoima toimi ja teimme viiden minuutin ylivoimalla pari tärkeää maalia ja saimme pelin hoidettua sillä. Kun on paljon hyviä jätkiä pelaamassa, se näyttää tuolta, Hartikainen ihasteli.

Suomi näytti olleen Yhdysvaltoja paljon edellä myös viisikkotason tekemisessä.

− Meillä on varmasti enemmän yhteisiä kokemuksia. Kun pääsimme peliin kiinni ja toisessa erässä saimme maaleja, näytti pelaaminen paikka paikoin aika hienolta jääkiekolta.

Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussaan rakkaan länsinaapurinsa Ruotsin.

− Kova joukkue ja paljon hyviä pelureita. Taistelemme lohkon kärkisijoista. Ylivoima toimii ja puolustamme samalla tavalla, niin hyvä tulee.

Leijonat saa puolustukseensa pikapuoliin NHL:n huippupelaajan Miro Heiskasen, joka lähti maajoukkueen matkaan Dallas Starsin tipahdettua pudotuspeleistä. Hartikainen muistaa Heiskasen ajalta, jolloin puolustaja oli vasta teini-iässä.

− Hienoa päästä pelamaan (hänen kanssaan). Ihan maailmanluokan pakki ja liikkuu ihan uskomattomalla tavalla. Näin hänet viimeksi Pyeongchangissa, kun hän oli 18-vuotias. Katsotaan, miten vauhti on noussut, kun on tullut ikää mittariin, pohti Hartikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle