Olkinuora oli lähellä jo turnauksen toista nollapeliään: "Tuntui kuin olisi istunut kolme tuntia saunassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jussi Olkinuoran maalilla oli ajoittain kovakin ruuhka.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Jussi Olkinuora oli lähellä jo turnauksen toista nollapeliä, mutta Yhdysvallat rikkoi kuparisen ajassa 58.22. Olkinuoran torjuntaprosentti kahdessa ottelussa on nyt tasan 98 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,50.

– En lähde valehtelemaan, lähellähän se (nollapeli) oli. Yhdysvallat teki kyllä hienon maalin ja he ansaitsivat sen. Onneksi peli ei kuitenkaan kaatunut siihen, mutta tärkeintä oli totta kai voitto, 31-vuotias maalivahti kertasi ottelun jälkeen.

Leijonien maalivahtikaksikko Olkinuora–Harri Säteri on päästänyt kolmessa ottelussa yhteensä kaksi maalia, joten maalivahdit antavat omilla suorituksillaan joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta illasta toiseen.

– En tiedä, kuka on kenenkin kirittäjä. Olemme molemmat torjuneet hyvin, mutta etenemme päivä kerrallaan. On kuitenkin hauskaa pelata samassa joukkueessa Säterin kanssa, maalivahtitandemin nuorempi osapuoli vitsaili.

Pelaava maalivahti ei ole vielä selvillä keskiviikon Ruotsi-otteluun, eikä Olkinuora ainakaan myönnä miettivänsä sitä, kumpi pelaa milloinkin. Joukkue haluaa elää hetkessä ja nauttia kotikisojen tunnelmasta.

– Kaukaiselta ajatukselta tuntuu vielä Ruotsi-ottelu. Länsinaapurilla on jälleen kova joukkue kasassa ja kaikkihan meidän pitää turnauksessa voittaa, jos meinaamme mennä päätyyn saakka. Tähän voisi myös lisätä ne kaikki kliseet, maalivahti heitti.

Maanantai-illan tulisessa kamppailussa Olkinuora keräsi tililleen 29 torjuntaa. Niistä lähes puolet tulivat ottelun kolmannessa erässä. 

– Kyllä siinä silti hiki tuli, vaikka toisessa erässä ei paljoa joutunut torjumaan. Hallissa oli niin paljon porukkaa ja kaukalossa tulinen tunnelma, että tuntui kuin olisi istunut kolme tuntia saunassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle