Mikko Lehtonen sai puujalan Yhdysvaltojen hermojen pettäessä: "Epäonnekas tilanne, ei mitenkään epäpuhdas taklaus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Lehtonen sai osansa Yhdysvaltojen kovista otteista.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonapuolustaja Mikko Lehtonen sai kovan osuman, kun Yhdysvaltojen John Hayden taklasi häntä kaukalon päädyssä. Lehtonen kävi tilanteen jälkeen pukukopissa.

− Jalka on ihan hyvä ja kaikki on kunnossa. Mielestämme pelasimme hyvin ja ehjän 60-minuuttisen. Kaveri lähti ehkä vähän liikaa hölmöilemään ja tunteilemaan. Meillä pysyi pää kylmänä ja hyvä niin. Tulos on taululla.

Lehtosen saaman tällin lisäksi Teemu Hartikainen sai niitin, kun Austin Watson tööttäsi häntä taklauksella päähän.

− Olin kopissa, joten en nähnyt koko tilannetta. Itselleni tuli hetkellisesti puujalka. Kun tutkimme sen kopissa, se oli ihan ok. En ole sitäkään (Haydenin taklausta) nähnyt videolta, mutta sattui vain huonosti. Kaverin reisi osui omaani. Epäonnekas tilanne, ei mitenkään epäpuhdas taklaus, Lehtonen selvitti tapahtumia.

Leijonat saa NHL:stä vahvuuteensa Dallas Starsin tähden Miro Heiskasen. Lehtonen oli asiasta innoissaan.

− Miro on huippuluokan äijä ja hän varmasti auttaa meitä. Meillä on hyvä kilpailutilanne siinä ja tulevaisuudessakin tulee olemaan hyvä ylivoima. Valmennus varmasti rakentaa hyvät ylivoimakoostumukset. On positiivinen ongelma, että on paljon hyviä jätkiä, joita heittää kentälle.

Leijonat kohtaa keskiviikkona seuraavassa ottelussaan Ruotsin. Edellisessä arvoturnauksessa, olympialaisissa, joukkueiden välillä salamoi.

− Pekingissä näimme, että tunteiden kuohahtaessa ei tapahdu hyviä asioita. Hermokontrolli täytyy pitää läpi ottelun ja tänään onnistuimme siinä. En usko, että annamme tunteiden viedä jatkossakaan.

− On aina kiva pelata Ruotsia vastaan. Varmasti tulee taas olemaan fantastinen meininki niin kuin joka ilta tähänkin asti. Kyllä näistä aina nauttii, oli vastassa kuka tahansa. Ehkä Ruotsia vastaan on aina vähän lisää, kun niitä vastaan pelataan, Lehtonen tunnelmoi.

Lehtonen on ollut toistaiseksi Leijonien ykkösylivoiman viivapelote. Kolmeen otteluun hän on summannut tehot 1+3.

− Olen ihan tyytyväinen. Olen pystynyt tuomaan sitä, mitä minulta odotetaan ja mitä odotan itseltäni. Se on se juttu. Aina on nälkää parantaa omaakin peliä siinä, missä joukkueenakin yritämme parantaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös