Teemu Hartikainen on valmiina Ruotsin haasteeseen − Paljastaa yllättävän seikan treenirutiinistaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teemu Hartikainen on tunnetun kova painija jäällä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Suomi kohtaa maanantai-iltana Ruotsin MM-kisojen alkulohko-ottelussa. Äitienpäivän lepopäivän saunoen viettänyt Teemu Hartikainen lähtee illan otteluun täynnä virtaa.

Suomi kohtaa illalla Ruotsin. Leijonien ykköskentässä pelaava Teemu Hartikainen tunnistaa vastustajassa huomattavaa luisteluvoimaa, mutta uskoo omiensa pystyvän vastaamaan haasteeseen.

− Pitää vain yrittää saada se iso vaihe silmään heti alusta asti. Kyllä ruotsalaiset ovat kovia luistelemaan se on fakta, mutta toivotaan, että päästään fyysisyydellä ja omalla nopeudellamme haastamaan tänään.

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam sanoi sunnuntaina, että Suomen voittamiseen riittää laitojen tukkiminen, sillä Leijonilla ei ole hänen mukaansa syöttöpeliä. Hartikainen naurahtaa kommentille.

− Katsotaan illalla, mitä kohta alkavassa palaverissa ollaan keksitty. Kyllä siellä nyansseja pitäisi olla että, päästään omista ulos ja ratkaisemaan.

Leijonat pelasivat kisojen alussa kaksi ottelua perättäisinä päivinä, joten äitienpäivä 14.5 oli joukkueelle vapaapäivä.

− Eilen sai olla ihan omillaan, aika paljon kävivät varmasti kaikki äitien kanssa syömässä. Itselläni on perhe Kuopiossa, eivätkä ole vielä ehtineet tänne, joten nautittiin vain aurinkoisesta kelistä.

− Käytiin saunassa ja järvessä uimassa, kaverilla on sauna tuolla jossain järven rannalla. Siihen päälle hyvä illallinen ja kunnon levot ja unet, tänään ollaan virtaa täynnä.

Turnaus on vasta aluillaan, mutta Hartikainen on viihtynyt jäällä hyvin. Hän nostaa alun peleistä esiin yhden erityisemmän hetken.

− Saksa-pelin voittomaali tuntui hyvältä, siinä oli väkevä hyökkäyspaine meillä päällä ja saatiin ratkaisu aikaan. On ollut mukava pelata ja tekeminen paranee kokoajan, kun ollaan kentällisenäkin päästy samoille aaltopituuksille.

− Toivottavasti tulee lisää hyviä kulmamyllyjä, saa sieltä luotua paikkoja ja maaleja.

Treenirutiinin pakotettu muutos

Voimahyökkääjänä tunnettu Hartikainen yllätti mediatilan, kun kertoi ettei nykypäivänä nosta enää juurikaan painoja. Syy treenirutiinin muuttumiseen johtuu rasitteesta, joka on jääkiekkoilijoilla valitettavan yleinen.

− Punttia en ole hirveästi enää nostellut, nuorena tuli nostettua mutta silloin nostettiin sellaisia rautoja, että alkoi selkä kärsiä niistä hommista. Nykyään mennään oman painon ehdoilla ja jumpataan, voimatasot pidetään toki yllä.

− Ennen tein rinnallevetoja kolmen sarjoja 120-kilon painoilla, kyykkyä ja penkkiä en muista tarkkaan, mutta kyllä penkiltäkin on yli 100 kiloa noussut. Paha sanoa, mitä nousisi nykypäivänä.

Suomen joukkueeseen on otettu tänä vuonna mukaan muutamakin klassinen puunkaataja. Hartikaisen mukaan joukkueen vahvin löytyy itsensä mukaan lukien neljän pelaajan haarukasta.

− Mikael Seppälä on kärjessä, hän taitaa vieläkin nostaa rautaa aika paljon. Mikko Rantanen ja Atte Ohtamaa ansaitsevat myös maininnat tämän suhteen.

Kulmapaini ei kuitenkaan vaadi aina kokoa, vaan menestys tiukoissa paikoissa on kiinni myös tasapainosta ja mielentilasta.

− Oma sentteri, Mane (Sakari Manninen) on sellainen pelaaja, että ei ole pitkä eikä puntti, mutta kentällä on vahva tilanteissa. Hän on hyvä esimerkki siitä, ettei tarvitse olla hirveän iso voittaakseen kulmavääntöjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle