Tapparan Tuukka Mäntylä taklattiin sairaalaan – Jukka Rautakorpi on todella pettynyt Liigan sääntöihin: "En voi käsittää"

LIIGA / Haastattelu
Jukka Rautakorpi piti tällä kertaa kielen kurissa vaihtoaitiossa, mutta pelin jälkeen kritisoi vahvasti sääntöjä
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara oli hiljattain menettänyt tehohyökkääjä Tyler Morleyn pitkälle sairaslomalle kovan avojäätaklauksen seurauksena, ja tänään riveistä putosi Tuukka Mäntylä jäädessään Taavi Vartiasen kovan taklauksen uhriksi. Jukka Rautakorpi oli luonnollisesti tuohtunut ottelun jälkeen.

Vaikka Jukka Rautakorpi saattoi näyttää ottelun jälkeen rauhalliselta, oli hän silti erittäin tuohtunut  ja pettynyt jääkiekkoilun nykytilaan. Tappara oli hiljattainen menettänyt jo Tyler Morleyn kovan taklauksen seurauksena sairastuvalle ja nyt riveistä putosi puolustaja Tuukka Mäntylä.

Rautakorpi näki Taavi Vartiaisen taklauksessa samoja elementtejä kuin KooKoon Martin Bergerin teloessa Morleyn. Rautakorven mukaan tilanteita yhdisti kolmannen pelaajan turhan kova taklaus kuolleesta kulmasta.

− Otin jo viimeksi voimakkaasti kantaa Liigan sisällä siihen, että näihin kolmannen pelaajan tekemisiin täytyy löytää sääntö, ennen kuin jotain todella kamalaa pääsee tapahtumaan. Minulle sanottiin, ettei ole olemassa sellaista sääntöä, joka voisi tämän estää.

Rautakorpi painottaa pelaajien kunnioitusta toisiaan kohtaan ja vaatii, että sääntöjen on pystyttävä ehkäisemään tällaiset tilanteet. Vaikka kovia taklauksia on ollut kautta aikojen, jopa enemmän kuin nykyään, on nykypelaajien vauhti ja voima kasvanut sekä harjoittelun että varustekehityksen myötä huomattavasti niistä ajoista.

− Olen todella pettynyt! En voi käsittää, ettei ole sääntöä jolla nämä tilanteet saadaan kuriin. Varsinkin, kun se sääntökirja on niin paksu. Eihän tällaista pelaamista kukaan halua, ei pelaajatkaan. Mehän pelataan tätä peliä yleisölle, nuorille ja lapsille.

Rautakorpi myönsi Mäntylän tilanteen vaikuttaneen joukkueeseenkin, varsinkin kun Mäntylä näytti niin huonolta vaihtoaition ohi paareilla pois vietäessä. Vaikka ilmeisesti vältyttiinkin vakavemmilta seurauksilta, niin Rautakorpi muistutti ensimmäisen vuorokauden olevan kokonaisuudessaan kriittinen hetki päävammoissa.

Muokattu 3.12.2019 kello 22.37: Otsikkoa muokattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle