Tappara kiinnitti neljä nuorta pelaajaa Liiga-sopimuksiin – Benjamin Rautiainen jatkaa kirvesrinnoissa kevääseen 2026

LIIGA / Uutinen
Benjamin Rautiainen pelasi Liiga-debyyttinsä lokakuussa ja iski heti kiekon verkkoon.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara julkaisi tiistaina Tappara–Lukko-ottelussa neljä sopimusta, joista kaksi oli jatkosopimuksia sekä toiset kaksi uusia Liiga-sopimuksia.

Tappara kiinnitti neljä nuorta pelaajaa, kun seura julkaisi Tappara–Lukko-ottelussa Benjamin Rautiaisen ja Juuso Nykäsen jatkosopimukset sekä Niko Korkolan ja Jesper Kotajärven uudet sopimukset. Rautiaisen, Nykäsen ja Kotajärven sopimukset ovat kaksivuotisia ja Korkola pelaa Tampereella ainakin kevääseen 2025 saakka.

Vuonna 2005 syntynyt keskushyökkääjä Rautiainen pelasi Liiga-debyyttinsä lokakuussa ja iski heti maalin SaiPan verkkoon. Rautiainen on pelannut tällä kaudella U20 SM-sarjassa 34 ottelua tehoin 28+32. Tehopisteillään hän on pistepörssin neljäntenä. Liigan puolella Rautiaisella on kokemusta kolmen ottelun verran.

Mestiksessä neljällä kaudella pelannut Nykänen on Rautiaisen tapaan tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen, mikä takaa sen, että 20-vuotias hyökkääjä pelaa Tampereella kevääseen 2026 saakka. Tällä kaudella Nykänen on pelannut Tapparan U20-joukkueessa 45 ottelua tehoin 12+16.

18-vuotias Korkola sen sijaan on tehnyt Tapparan kanssa yksivuotisen Liiga-sopimuksen. Hämeenkyröstä kotoisin oleva Korkola on pelannut Tapparan U20-nipussa 45 runkosarjaottelua tehoin 4+6. Viime keväänä hänet valittiin U18 SM-sarjan tähdistökentälliseen.

Viime kaudella Pohjola-leirin parhaaksi pelaajaksi valittu Kotajärvi siirtyi täksi kaudeksi Kokkolan Hermeksestä Tapparaan. Vasta 16-vuotias huippulupaus on tehnyt U20 SM-sarjassa 23 tehopistettä (6+17) yhteensä 35 ottelussa. Lisäksi hän on esiintynyt ikäkausimaajoukkueissa 25 ottelun verran.

– Junioripuolellamme tehdään erittäin hyvää työtä ja olemme iloisia, että olemme saaneet tehtyä sopimukset näiden neljän pelaajan kanssa. Jokainen heistä on osoittanut arjessa olevansa Liiga-sopimuksen arvoisia pelaajia. Vankka yhteistyö junioripuolen kanssa helpottaa myös nuorten pelaajien siirtymistä Liiga-joukkueeseen, kommentoi urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa.

» Lähetä palautetta toimitukselle