Omat onnistumiset eivät lämmittäneet Ilomäkeä: "Tehdään tästä urheilusuoritus"

LIIGA / Haastattelu
Arttu Ilomäki heilutti maaliverkkoa kahdesti.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tapparan ja Lukon välinen liigan puolivälieräsarja potkaistiin käyntiin perjantaina Hakametsässä. Jännittävä ottelu päättyi Tapparan voittoon, vaikka Lukon Arttu Ilomäki pöllytti maaliverkkoa avauserässä kahdesti.

Lukon suurin yksittäinen onnistuja Tappara-sarjan avausottelussa oli Arttu Ilomäki, joka pöllytti maaliverkkoa kahdesti avauserässä. Hyökkääjän maalit eivät kuitenkaan riittäneet voittoon, kun Tappara osui kertaalleen enemmän.

− Sarja pistettiin käyntiin, molemmilla oli paikkamme. Kiekkoa vaan tylysti sisään, ei siinä mitään, pohti Ilomäki lääkkeitä tuloksen kääntämiseen.

− Nyt pistetään omalta osaltammekin homma kunnolla käyntiin ja tehdään tästä urheilusuoritus, niin kyllä ne siitä kyydistä tippuvat.

Ilomäen tehohetki tuli Lukon kannalta otolliseen paikkaan, kun joukkue oli ollut melkolailla purjeessa avauserän. Osumista erityisesti jälkimmäinen oli komeaa katseltavaa, kun Tarmo Reunasen syöttö vapautti hyökkääjän yksin läpi, tuloksen ollessa komea rystynosto ylänurkkaan.

− Nyt ne osuivat omalle kohdalle, tässä vaiheessa aika sama, kuka ne tekee. Nyt pelataan vain voitoista ja nämä ovat kaikkien yhteiset talkoot. Huomenna on jonkun toisen päivä.

− Se nyt on ihan sama, ketä vastaan tekee. Varmasti tuntuu jokaisesta pelaajasta hyvältä, kun onnistuu. Toivotaan, että huomenna on uusia onnistujia, heitti Tapparassa aikaisemmin pelannut Ilomäki kysyttäessä, tuntuiko entisen seuran rokottaminen erityisen hyvältä.

Lukko oli suuren osan ottelusta pelillisesti alakynnessä, vaikka lopputulos olikin tiukka ja jännitys säilyi loppuun asti. Ilomäki löysi selvät lääkkeet pelin parantamiseen sarjan jatkuessa jo lauantaina Raumalla. 

− Jos pelkäämään alamme, niin on sama lopettaa jo pelaaminen. Viilataan omaa peliä ja tehdään tästä urheilusuoritus. Tämä on pitkä sarja, nyt oli ensimmäinen peli. Aletaan tekemään oikeita asioita ja katsotaan, mitä pitää muuttaa. 

Vastustaja Tapparaa Ilomäki kuvaili laadukkaaksi joukkueeksi, mutta näki Lukon mahdollisuudet edelleen hyvinä pitkässä sarjassa.

− Hyviä pelaajiahan siellä on, ei siitä pääse mihinkään, mutta niin on meidänkin kopissamme. Nyt vaan tehdään hommia ja katsotaan, kumman kantti kestää. Kyllä meilläkin oli paikat tänään, nyt ei vaan saatu sisään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle