Mielipide

Liigan finaalisarja kaipaa lisää tasaisuutta ja tunnetta

LIIGA / Kolumni
Tapparan ja Pelicansin välinen finaalisarja on toistaiseksi ollut valitettavan yksipuolinen. Tappara on hallinnut peliä, eikä Pelicans ole kovasta taistelusta huolimatta pystynyt voittamaan. Yksipuolisuus on riistänyt katsojilta penkkiurheilun tärkeän aspektin: tunteet.

Tampereen Tapparan ja Lahden Pelicansin välistä finaalisarjaa on takana kaksi ottelua. Molemmat ottelut ovat päättyneet Tapparan voittoon; ensimmäinen Tampereella lukemin 3–1 ja toinen Lahdessa lukemin 2–3.

Vaikka laukauksissa ja kiekonhallinnassa erot eivät joukkueiden välillä ole suuria, toistaiseksi Tappara on onnistunut rakentamaan enemmän laadukkaita paikkoja, joista maalien tekeminen on myös onnistunut.

Finaaleissa on jo nyt koettu sykähdyttäviä maaleja, upeita torjuntoja ja raivostuttavia jäähyjä pelaajien osalta. Jännitys ottelun lopputuloksesta on vielä jäänyt kokematta.

Jo hyvin varhaisessa vaiheessa otteluiden alussa on ollut selvää, kumpi joukkue pelin voittaa, sillä alusta alkaen Tappara on kyennyt rakentamaan paikkoja Pelicansia enemmän.

Tällä hetkellä vaikuttaa valitettavan todennäköiseltä, että finaalisarja päättyy 4–0, sillä Pelicans ei ainakaan toistaiseksi ole löytänyt tarpeeksi tehokkaita aseita Tapparaa vastaan. Tappara ja Pelicans kohtasivat finaaleissa myös viime kaudella, jolloin sarja päättyi Tapparan mestaruuteen lukemin 4–1.

Minulle jääkiekossa lajin suola on tunteet. Haluan tuntea jokaisessa pelissä iloa, raivoa, hämmennystä, epätoivoa ja pettymyksiä. Suurin osa näistä jää kuitenkin uupumaan, kun lopputuloksen pystyy ennustamaan jo ensimmäisen erän puolivälissä.

Paras jääkiekko-ottelu, jonka olen ikinä katsonut, on edelleen 2015 vuoden Kärppien ja Tapparan välinen seitsemäs loppuottelu, joka päättyi vasta toisessa jatkoerässä Sebastian Ahon läpiajomaaliin. Toivon vastaavaa spektaakkelia myös tältä finaalisarjalta ja sitä, että peleissä päästään päätyyn asti.

Pelicansilla on kaikki eväät voittoon. Joukkue on täynnä lahjakkaita pelaajia, jotka voivat kääntää yksittäisen pelin voitoksi. Finaaleissa ei kuitenkaan olla vielä nähty Pelicansin parasta peliä. Toivonkin, että Pelicans saa pelinsä hiottua timantiksi, jolloin molempien joukkueiden kannattajat pääsevät nauttimaan voitoista ja kiroamaan häviöitä. Urheilijana voin myös todeta, että voitot tuntuvat miljoona kertaa paremmalta, jos niiden eteen joutuu oikeasti tekemään kovaa työtä.

Monet kiekon ystävät ovat lopettaneet Liigan katsomisen täysin, ja katsovat vain NHL:ää ja kansainvälisiä otteluita. Lopputulosten ennalta-arvattavuus ja pelien tunneköyhyys on varmasti suuri syy tähän ilmiöön. Suomalaisen jääkiekon kannalta on surullista, jos tämäkin finaalisarja vain vahvistaa tuota ongelmaa.

Paras voittakoon, mutta etukäteen paljon hehkutetulta kauden kohokohdalta toivoisi enemmän yllätyksellisyyttä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös