Lukko julkaisi kolmen puolustajan sopimukset – Almari ja Ervasti jatkajien joukossa, Viitasalo uutena miehenä Raumalle

LIIGA / Uutinen
Nuutti Viitasalo teki Lukon kanssa kaksivuotisen sopimuksen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Rauman Lukko julkaisi perjantaina kaksi jatkosopimusta ja yhden uuden sopimuksen, kun Nuutti Viitasalo siirtyy Raumalle kaksivuotisella sopimuksella.

Rauman Lukko julkaisi perjantaina kolmen puolustajan sopimukset. Niclas Almari ja Kalle Ervasti jatkavat lehväspaidassa ja Nuutti Viitasalo saapuu uutena puolustajana Raumalle.

Viitasalon sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta, Almarin sopimus on niin ikään kaksivuotinen, mutta se sisältää ulkomaanoption jälkimmäisestä kaudesta ja Ervastin kohdalla Lukko käytti sopimuksessa olleen option.

Kolmannen kautensa Raumalla aloittava Almari pelasi runkosarjassa 58 ottelua, joissa syntyi 14 (3+11) tehopistettä. Pudotuspelejä kertyi kaksi, mutta pistetili ei karttunut. Puolustaja tuli Lukkoon siirtotakarajan kynnyksellä kaudella 2021–22, minkä jälkeen hän on kuulunut raumalaisten parhaiden puolustajien joukkoon.

– Seura osoitti kiinnostusta, eikä minulla ollut mitään syytä lähteä pois, niin ei kyllä kauaa tarvinnut miettiä jatkoa, Almari virkkoi.

21-vuotias Ervasti saapui Lukon junioreihin jo kaudella 2019–20, minkä jälkeen hän on noussut myös edustusjoukkueen vakiokokoonpanoon. Päättynyt kausi toi mukanaan yhdeksän (1+8) tehopistettä yhteensä 44 ottelussa. Hänen odotetaan nostavan tasoa alkavalla kaudella.

– Hyvältä tuntuu jatkaa Raumalla, kun olen täällä ainoat Liiga-otteluni pelannut. Odotan isoja kehitysaskeleita ensi kaudelta, sehän on aina tavoitteena, Ervasti kertoi.

Liigassa kolmen kauden aikana 77 ottelua pelannut Viitasalo siirtyy Raumalle SHL-seura Malmö Redhawksista. Kahden edellisen kauden aikana 25-vuotias puolustaja pelasi syksyllä Lappeenrannassa SaiPassa, mutta kumpanakin keväänä siirtyi loppukaudeksi SHL:n puolelle.

Edellisen kerran Viitasalo pelasi kokonaisen kauden Liigassa kaudella 2021–22, jolloin SaiPa-nutussa kertyi 53 ottelussa 23 (8+15) tehopistettä. Päättynyt kausi SaiPassa tuotti 12 ottelussa tehot 1+3 ja SHL:ssä pistetili karttui viiden (1+4) pisteen verran.

– Viitasaloa on tullut seurattua kaikki nämä vuodet jo sieltä yläkoulusta lähtien. Nyt hänen kehityksensä on siinä pisteessä, että kiinnostuimme hänestä. Nuutti on aina ollut hyvä hyökkäyspelissä ja pystynyt pelaamaan kiekollista peliä.

– Nyt Nuutti on kokonaisvaltaisesti siinä tilanteessa, että kiinnostuttiin hänestä ja hienoa, että saatiin hänet Raumalle, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle