Lukko julkaisi kerralla viisi jatkosopimusta – tehopuolustaja ja nuoret hyökkääjät jatkavat Raumalla

LIIGA / Uutinen
Jakob Stenqvist pukee Lukko-paidan ylleen myös ensi kaudella.
Lukko julkaisi torstaina neljän hyökkääjän ja yhden puolustajan jatkosopimukset. Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia.

Rauman Lukko julkaisi samanaikaisesti peräti viisi jatkosopimusta. Vuoden jatkosopimuksen solmivat hyökkääjät Linus Nyman ja Henri Ikonen, Niklas Ylitalo ja Lenni Hämäläinen. Niin ikään vuoden sopimuksen solmi myös puolustaja Jakob Stenqvist.

Ruotsalaispuolustaja Stenqvist aloittaa toisen kautensa Raumalla. Kulunut kausi toi mukanaan 35 (6+29) tehopistettä, mikä oikeutti Lukon sisäisen pistepörssin toiseen sijaan. Edelle ylsi ainoastaan Sebastian Repo, joka hänkin jatkaa joukkueessa. Ässissä kaudella 2020–21 tehty piste-ennätys jäi neljän pisteen päähän. Stenqvist pelasi puolustajista keskimäärin toiseksi eniten ja hän oli myös joukkueen toiseksi ahkerin laukoja.

– Stenqvist on todella hyvä kiekollinen puolustaja tähän liigaan. Vaikka viime kaudella ylivoima ei kokonaisuudessaan toiminut, niin Stenqvist oli siinä kuitenkin mies paikallaan. Tasaviisikoin teki paljon hyviä peliä edistäviä ratkaisuja ja oli myös tehokas. Hän tuo paljon kiekollista osaamista puolustukseen ja puolustuspelaamista parantamalla hänestä saadaan kasattua kokonaisuutena huippupelaaja, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo.

Nyman, 24, saapui Lukkoon jo kaudella 2018–19 OHL:n puolelta. Sen jälkeen tilille on kertynyt Lukko-paidassa yhteensä 334 Liiga-ottelua, joissa on syntynyt 145 (51+94) tehopistettä. Tehokkain kausi tähän mennessä osui koronan päättämään kauteen 2019–20, jolloin tehopisteitä kilahti tilille 33. Kulunut kausi tuotti 55 ottelussa yhteensä 22 (9+13) tehopaunaa.

– Viime kausi ei ollut parasta Nymania ja ensi kautta varten odotukset ovat selvästi isommat. Pelitaidot Nymanilta löytyvät ja hän on erinomainen syöttäjä, joten kesällä pitää tehdä töitä, että nämä ominaisuudet saadaan paremmin esille. Nopeutta ja voimaa tarvitaan vielä lisää, Sahlstedt kommentoi.

Ikonen aloittaa kolmannen kokonaisen kautensa Raumalla, kun hän siirtyi seuraan Jokereista kaudella 2021–22. Nelosketjun raastaja iski kuluvalla kaudella 57 ottelussa yhteensä 13 tehopistettä. 30-vuotias SapKon kasvatti on aiemmin pelannut Liigaa myös KalPan riveissä ennen pitkää pätkää Pohjois-Amerikan ja KHL:n kaukaloissa.

– Tuo paljon energiaa ja työteliäisyyttä, mutta myös laadukasta alivoimaosaamista. Välillä ollut hankalampaa, kun on joutunut pelaamaan vieraalla pelipaikalla ja aina laitaan, omalle pelipaikalleen, päästyään pelannut voittavaa kiekkoa. Lisäksi tuo arvokasta kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen, varsinkin johtajuuden osalta otti steppejä viime vuonna, Sahlstedt kommentoi.

Nuoruutta ja intoa hyökkäykseen

Lukon oma kasvatti Ylitalo ja HIFK:n junioreista Raumalle kaudella 2019–20 saapunut Hämäläinen pelasivat molemmat päättyneellä kaudella Lukon nelosketjussa hajaminuutteja. Ylitalolle, 24, otteluja kertyi 48 ja 21-vuotiaalle Hämäläiselle yhteensä 18. Hämäläinen pelasi myös Lukon U20-joukkueessa 33 ottelua. Hänet tunnetaan kovapäisenä ja aggressiivisena hyökkääjänä.

– Hyvä oma kasvatti ja kokemusta alkaa olla sen verran, että voidaan odottaa seuraavaa askelta. Paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka antavat mahdollisuuden olla vielä tehokkaampi pelaaja, Sahlstedt kommentoi.

– Lenni tuli ryminällä kokoonpanoon, juuri niin kuin nuoren pelaajan pitääkin; ei kumarrellut eikä ottanut taka-askelia. Ymmärsi hyvin roolinsa, toi paljon vauhtia ja kovaa karvauspelaamista. Näiden ominaisuuksien avulla pystyi lunastamaan paikkansa ja sai vyölleen melkein 20 ottelua, Sahsltedt kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle