Tappara−Lukko, ottelusarjaraportti: Tampereella päästiin heti pudotuspelikiekon ytimeen − Tapparalle avausvoitto

LIIGA / Raportti
Tampereen ottelussa riitti vauhtia ja tunnetta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Lähtökohdat 

Runkosarjan kakkossijan napannut Tappara lähti otteluun ennakkosuosikkina. Se oli saanut ladata akkuja runkosarjan jälkeen ja pääsi pudotuspeleihin Otso Rantakaria lukuunottamatta parhaalla kokoonpanollaan.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljangolle pelin alku oli vaikea, sillä laukauksia tuli harvakseltaan ja kun niitä tuli, tuli kerralla useampi. Arttu Ilomäen osumien edessä nuorukainen oli suhteellisen voimaton. Pelin edetessä Heljanko kuitenkin osoitti, miksi lähti aloittavana maalivahtina pudotuspeleihin muutamilla huipputorjunnoilla.

Puolustuspelaaminen 

Tappara sai pidettyä keskialueen puolustuspelillään Lukon aisoissa, mutta raumalaisten päästessä hyökkäysalueelle alkoivat vaikeudet. Molemmissa avauserän osumissa Ilomäki oli aivan vapaana maalipaikoilla.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelissä Tappara pyöritti vahvasti neljällä ketjulla. Lukko näytti olevan jatkuvasti potkun perässä liukkaasti liikkuneita ja hyvin kiekkoa suojanneita tamperelaisia vastaan. Avauserässä pyöritys ei vielä johtanut tehoihin, mutta sitten verkko alkoi heilua erityisesti tarkkojen poikittaissyöttöjen seurauksena. 

Erikoistilanteet 

Tapparan ylivoima oli pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen tehokasta. Myös ottelun avausosuma syntyi ylivoimalla, kun Teemu Suhosen laukaus kimposi maalin eteen parkkeeranneen Jarkko Malisen kautta verkkoon.

Vastaavasti kirvesrintojen alivoimapeli oli tiivistä ja uhrautuvaista Heljangon hoidellessa loput.

Lähtökohdat 

Lukolla oli rasitteenaan JYPiä vastaan pelattu pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarja, joka venyi täysien kolmen ottelun mittaiseksi. JYP-sarjassa raumalaisten ase oli liike, joka oli lopulta jyväskyläläisille liikaa.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtisellä ei ollut paljoa tehtävissä Tappara-maaleissa. Ensimmäinen osuma muutti suuntaa maalin edestä, kaksi seuraavaa syntyivät suoraan poikittaissyötöstä. 20-vuotias Lukko-vahti hoiteli hommansa vakuuttavasti, joskin oli muutaman kerran hieman vaikeuksissa mailapelinsä kanssa.

Puolustuspelaaminen 

Lukko joutui omassa päässään usein melkoisen jyrän alle. Raumalaiset joutuivat liian usein selviytymään ja varjelemaan aluettaan, mikä kuormitti pelaajia. JYP-sarjassa joukkueen etuna ollut liike ei ollut tällä kertaa Lukon puolella, vaan haasteita oli.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko oli avauserässä Tapparaa potkun perässä, eikä koko hyökkäyspeliä edes juuri ollut ottelun alussa. Paikat saadessaan raumalaiset, tarkemmin sanottuna Arttu Ilomäki, iskivät kuitenkin tappavan tehokkaasti kiekkoa yläkulmaan.

Erikoistilanteet 

Raumalaiset eivät saaneet alivoimallaan pidettyä Tapparan poikittaissyöttöjä kurissa ja maalinsa edustaa turvattuna. Esimerkiksi isäntien kultakypärä Kristian Kuusela ja maalin tehnyt Jere Karjalainen olivat täysin vapaina takatolpalla.

Omalla ylivoimallaan Lukko ei muutamasta hyvästä myllytyksestä huolimatta saanut tulosta aikaan ja Heljankoa riittävästi haastettua, vaan usein laukaukset tulivat pienistä kulmista.

Erikoista 

Lukon molemmat maalit olivat samojen miesten käsialaa, kun Tarmo Reunanen tarjoili syötön ja Arttu Ilomäki viimeisteli. Erityisesti jälkimmäinen maali oli kaunis, kun Reunasen hieno syöttö vapautti Ilomäelle tilaa vähintään yhtä komeaan rystynostoon.

Ottelun ratkaisu 

Tappara oli pienissä asioissa parempi, mikä johti siihen, että Lukko jäi jälkeen avauserän tehohetkensä jälkeen. Kotivoitto oli ehdottomasti ansaittu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo