Mika Pyörälä nousi eniten otteluita Kärpissä pelanneeksi pelaajaksi – "Suuri kunnia"

LIIGA / Haastattelu
Mika Pyörälä, kärppien kärppä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärppien Mika Pyörälä siirtyi piikkipaikalle eniten Kärpät-paidassa pelattujen ottelujen tilastossa. Kärppäkippari oli iloinen mies voitto-ottelun jälkeen.

Kärppien seuraikoni Mika Pyörälä nousi eniten otteluita Kärpät-paidassa pelanneeksi pelaajaksi lauantain ottelussa Ässiä vastaan. Pyörälä on pukenut kärppäpaidan ylleen 805 kertaa. Konkari oli varsin tyytyväinen komean rajapyykin ylityksestä. Vastaavanlaisia seurauskollisuuslukemia näkee nykyjääkiekossa.

– Onhan se iso lukema pelejä yhdessä seurassa. Suuri kunnia, että olen saanut pelata Kärpissä näin kauan. Tässä on kuitenkin vielä pelejä jäljellä, niin ei näitä tilastoja katsele niin tarkalla silmällä. Pitkiä putkia yhdessä seurassa ei enää paljon ole. Ehkä ne nousevat joskus tulevaisuudessa isompaan arvoon, Pyörälä pohti.

Pyörälällä tosiaan on vielä pelejä jäljellä, sillä oululaisseura tiedotti tänään kapteeninsa jatkavan seurassa yksivuotisella sopimuksella. Pyörälä kertoi päivittäisen tekemisen tuntuvan hyvälle ja päätöksen olleen loppujen lopuksi helppo.

– Lähdin tähän kauteen avoimin mielin. Koko kauden ajan on ollut todella mukava tulla hallille ja tuntuu siltä, että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan. Näiden kohtien myötä päätös jatkaa oli lopulta helppo, Pyörälä kertaa.

Kärppien kaadettua Ässät ja palattua takaisin voittojen tielle oli kärppäkapteeni tyytyväinen mies. 

Pyörälä totesi Kärppien kolmannen erän olleen heidän ottelun parhaansa. Tässä kohtaa kärppälegenda tiesi, ettei vastustaja tule ohi. Pyörälä jakoi kuitenkin kunniaa myös vastustajalle – täysin ansaitusti.

– Kaveri tuli kyllä kovaa päälle läpi pelin, etenkin toisessa erässä. Silloin ei oikein pystytty vastaamaan, mutta puolustettiin hyvin ja maalivahti otti tärkeitä koppeja. Päästiin kolmanteen erään johtoasemassa, ja se oli meiltä ottelun paras. Kokonaisuudessa hyvä peli, Pyörälä analysoi.

Pyörälä on tehnyt urallaan 198 Liiga-maalia. Illan ottelussa näytti, kuin Pyörälä olisi tehnyt Kärppien 3–1-ylivoimaosuman. Maali merkattiin lopulta kultakypärä Cody Kunykille. Pyörälä uskoo kiekon uponneen hänen luistimestaan.

– Videolta oltiin ilmeisesti katsottu ja kerrottu, että meni pakin lavasta. Minusta tuntui, että se meni minun luistimesta. Pitää odotella sitä 200. Liiga-osumaa vielä, nauraa Pyörälä.

Pyörälä pääsee yrittämään maalientekoa seuraavan kerran ensi tiistaina kotiottelussa Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle