Kiekko-Espoon puheenjohtaja Rubinstein: "Keskitymme ainoastaan omaan prosessiin"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Espoo etenee Liiga-projektinsa kanssa.
Kuva © Timo Savela
Samassa yhteydessä kuin Liiga ilmoitti, että uusia lisenssejä ei kaudeksi 2023-24 tarjota, se myös ilmoitti Kiekko-Espoon toimineen aktiivisesti oman Liiga-projektinsa kanssa. Espoolaisseuran puheenjohtaja Ami Rubinstein valotti omalta osaltaan Kiekko-Espoon projektin etenemistä.

Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein antaa kiitosta siitä, miten Liiga tuli asian kanssa esiin.

− Meidän puolella arvostetaan avoimuutta ja selkeyttä Liigan kommunikoinnissa tällä hetkellä.

Rubinstein on ollut Kiekko-Espoon johdossa koko uuden tulemisen ajan.

− Vuonna 2018 käynnistetiin prosessi sillä ajatuksella, että espoolaisella junioriputkella tarvitaan joukkue liigassa sen putken päässä. Samalla on haluttu varmistaa, ettemme kulje etunojassa tavoitteen suhteen. Sen takia emme halunneet puhua tavoitteesta alkuun, Rubinstein myöntää.

− Vuosi sitten keväällä nostettiin tavoite ensimmäisen kerran esiin, että olemme kolmessa vuodessa liigakelpoisia. Sen tavoitteen mukaan olemme edenneet, Rubinstein vahvistaa.

Kiekko-Espoosta ollaan oltu jo pidemmän aikaa yhteydessä Liigan johtoportaaseen, eikä Jokerien hakemus tuonut siihen asiaan mitään muutosta.

− Liigakin ilmoitti, että olemme käyneet hyvässä yhteishengessä keskusteluja, mitä kelpoisuus voisi tarkoittaa ja vaatia. Sen eteen tehdään omassa päässä töitä, että espoolainen joukkue nähtäisiin vielä Liigassa jonain päivänä.

− Viime viikolla oli tapaaminen, mutta alustavia yhteydenottoja on ollut aiemminkin. Meidän kohdalla kyse on siitä, että jos vuoden kuluttua pitää olla hakemus, halutaan tietää hyvissä ajoin mitä vaatimukset ovat, jotta valmius olisi siinä vaiheessa olemassa.

Espoossa ei uhrata ajatuksia muiden joukkueiden pyrkimyksiin pelata Liigassa tulevaisuudessa.

− Keskitymme ainoastaan omaan prosessiin, että täytämme kelpoisuuskriteerit. Emme ota kantaa, voiko muualta tulla Liigaan.

− Meidän tavoitetila on edelleen laittaa lisenssihakemus vuoden päästä sisään, eli hakea paikkaa kaudelle 2024-25. Silloin mentäisiin täysin meidän aikataulun mukaan ja siihen pyritään.

Kriteerit Liigaan pääsemiseksi ovat asianosaisten tiedossa, mutta ne eivät ole julkisia, eikä Rubinstein halua tuoda niitä esiin.

− Vaadittaviin kriteereihin en halua ottaa kantaa millään tavalla. Ne kriteerit eivät ole meidän asettamia. Keskitymme vain kriteerien täyttämiseen.

Viime kaudella Kiekko-Espoon toteutunut liikevaihto oli hieman 600 000 euron yläpuolella ja kausi toi pientä voittoa.

− Budjettia pyritään hilaamaan vuosi vuodelta ylemmäksi. Nyt se on hieman viimevuotista korkeampi, siinä yhdeksän sadan (tuhannen) kieppeillä.

Suoraa yleisötavoitetta Espoossa ei aseteta.

− Konkreettista yleisötavoitetta ei ole. Korona-aika, kiinni olleet katsomot ja muukin epävarmuus on vaikuttanut kaikkeen. Sen takia sitä on vaikea asettaa, mutta toivotaan että yleisö löytää paremmin hallille.

» Lähetä palautetta toimitukselle