Aika Jokerit-yhteistyön jälkeen: Kiekko-Vantaa lähtee haastamaan Mestis-kärkeä

MESTIS / Haastattelu
Jani Manninen kuuluu Kiekko-Vantaan valmennukseen jo viidettä kautta.
Kuva © Timo Savela
Jokerit-yhteistyön päätyttyä äkillisesti keväällä Kiekko-Vantaa hakee uutta alkua itsenäisenä Mestis-joukkueena. Tavoite on kova: kuuden parhaan joukkoon ja siten suora pudotuspelipaikka.

Viime kauteen verrattuna K-Vantaan joukkueessa on enemmän jatkuvuutta; varsinkin maalivahtiosastolla.

− Maalivahdeista Samuli Tervo on osoittanut tasonsa Mestiksessä. Nuorempi Mikko Holopainen on ottanut ison stepin eteenpäin ja kun kehitys jatkuu, voi tosissaan haastaa Tervon. U20-joukkueesta Aleksi Seppälä saanee myös pelejä Mestiksessä, Kiekko-Vantaan vastuuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kenraaliharjoituksessa TUTOa vastaan puolustajista Oliver Tuhkanen tehtaili kaksi maalia. Pienempikokoinen tulisieluinen taistelija Nikke Kettukangas valittiin varakapteeniksi.

Muista puolustajista erikseen mainittakoon Joonas Pohjasmäki, ja vastuuvalmentaja kehuu kovasti myös harjoitusotteluissa hyvin esiintynyttä Atso Lehtistä.

Kenraaliharjoituksena toimineesta ottelusta puuttui vielä uusi hankinta Jaakko Haarti.

− Kolhuja on tullut, mutta toipumisennuste on erittäin hyvä. Varmasti Haarti on lähiviikkoina kehissä.

Hyökkääjistä Roope Elimäki kantaa kapteenin C:tä rinnassaan ja puolustaja Kettukankaan lisäksi varakapteeneita ovat Olli Maansaari ja Erkka Seppälä.

Pelintekijä Seppälä saalisti kahdeksassa ennen kauden alkua pelatussa ottelussa 2+12=14 pistettä ollen paras pistemies. Myös kenraalissa kaksi maalia napauttaneen Tomi Purmolan nimi on syytä painaa mieleen.

− Meillä ei yhtä nimekästä miehistöä kuin viime kausina, mutta nämä kaverit kyllä tulevat tutuiksi ja jäämään mieliin.

Keskushyökkääjä Kristjan Kombe siirtyi noin viikkoa ennen kauden alkua Kiekko-Poikiin ja Kiekko-Vantaa hakee vielä kahta hyökkääjää.

Vastustajissa tuttujen haastajien lisäksi latvialaisväriä

Joukkueen sisäisessä tavoitepalaverissa otettiin kova haaste. Kiekko-Vantaa tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa, eli mielii kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa.

Kovimmista vastustajista kysyttäessä, Manninen luettelee joukon tuttuja kärkiseuroja: Kiekko-Espoo, Ketterä, Kiekko-Pojat, RoKi, IPK ja KeuPa.

Latvialaisjoukkue Zemgale tuo väriä sarjaan, mutta myös lisäkustannuksia matkojen muodossa.

− Katsotaan nyt lennetäänkö sinne vai mennäänkö laivalla.

Mahdollisesta fanimatkasta Riian lähistölle udeltaessa, Manninen vastaa:

− En tiedä, vahva ehkä. Pitkä viikonloppu Latviassa, pelit perjantaina ja lauantaina, mikäs sen parempaa olisi?

Aika jälkeen Jokerit-yhteistyön

Jokerit-yhteistyön päätyttyä äkillisesti Kiekko-Vantaa on aivan uusien haasteiden edessä. Taloudelliset ja urheilulliset vaikutukset ovat koronaakin suurempia.

− Nyt on uusi alku itsenäisenä seurana. Kyllä se on suuri vaikutus, kun seitsemän jokerilainaa putoaa joukkueesta pois. Kaikki ovat tällä hetkellä seuran omia sopimuspelaajia ja saavat taistella täysin rinnoin omalle joukkueelle.

Lopuksi kysyttäessä terveisiä Mestikselle, vastuuvalmentaja päättää:

− Tietty linjakkuus päätöksiä tehtäessä. Kaikki eivät kuitenkaan aina ole tyytyväisiä, mutta kun jotain päätetään, niin linjan tulee pitää.

− Sarjasysteemi on hyvä: suora nelinkertainen sarja ja 52 ottelua per joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle